Подготовката на среща между американския президент Доналд Тръмп и българския

...
Подготовката на среща между американския президент Доналд Тръмп и българския
Коментари Харесай

Външно министерство подготвя среща между Борисов и Тръмп


Подготовката на среща сред американския президент Доналд Тръмп и българския министър председател Бойко Борисов постоянно е в ход, разгласи пред БНР зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той добави, че българската дипломация поддържа контакти на високо равнище с администрацията на Тръмп и този въпрос непрекъснато се слага пред американската страна.

В комфортен миг такава среща ще се състои, уверен е зам.-министърът. По отношение на това дали двамата ще се видят в България, или по-вероятно във Вашингтон, Георгиев сподели, че това са механически елементи, които не са толкоз значими. По-важното било, че американската администрация приема доста добре българския министър председател.

Коментарът за плануваната среща сред Борисов и Тръмп на заместника на Екатерина Захариева идва броени дни след визитата на българската делегация, отпред с шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и столичния кмет Йорданка Фандъкова, във Вашингтон. Посещението в столицата на Съединени американски щати бе обвързвано с обичайна Молитвена закуска, давана годишно от американския президент.

Междувременно министър председателят даде изявление за пред азербайджанската медия „ Trend “, в което разяснява редица въпроси, засягащи връзките сред София и Баку, в това число опциите за привличане на вложения в страната ни. „ България има интерес да развива двустранните търговски и стопански връзки с Азербайджан и има намерение да употребява оптимално опциите.

По думите му макар негативните последствия от международната финансова и икономическа рецесия България съумява да резервира макроикономическа и финансова непоклатимост. "В България имаме най-благоприятните налози в Европейски Съюз, както и високо квалифицирана работна ръка. Правителството също по този начин подхваща редица спомагателни ограничения за поощряване на задграничните вложения. Има огромен капацитет за вложения в области като енергетиката, посредством газификацията и разпределението на газ, както и в строителството, туризма селското стопанство и хранително-вкусовата индустрия.

Борисов е уверен, че има огромен капацитет за съдействие с Азербайджан в региона на диверсификацията на източниците и маршрутите на енергийните доставки. „ На 16 януари по време на визитата си в Баку, аз имах достойнството да вземам участие с азербайджанския си сътрудник Артур Расизаде на формалното разкриване на постоянните полети сред Баку и София. Сигурен съм, че то ще насърчи развиването на връзките сред България и Азербайджан в областта на туризма ", посочи министър-председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР