Подготовката на един първокласник, която включва закупуването на тетрадки, скицник,

...
Подготовката на един първокласник, която включва закупуването на тетрадки, скицник,
Коментари Харесай

Новата учебна година идва с нови разходи за първолаците

Подготовката на един първокласник, която включва закупуването на тетрадки, скицник, боички, кутия за сандвич, неразливаща се чаша ще ни излезе сред 40 и 60 лв., като в тази цена не влиза несесер и раница. За тях ще би трябвало да прибавим сред 90 и 110 лв.. Това пресметна за БГНЕС Ирина Бояджиева, която от седем години работи в книжарница.

" Тази година акцията за подготовката на децата за учебно заведение започва на 15 август, защото доста от родителите желаят да свършат тази работа преди огромната лудница през септември. Независимо дали ще купите през днешния ден всичко належащо за първия образователен ден или през септември, цените са идентични.

От няколко години цените на така наречен консумативи не са променяни ", декларира Бояджиева и прибавя, че родителите би трябвало да снабдят бъдещия възпитаник с избрани неща, които изискват по-голям бюджет.

" Несесерът за първи клас би трябвало да е екипиран с ластици. В този, който ви демонстрирам има цялостна гама флумастери, цветни моливи, химикал, гумичка, линийка и елементарен молив. Тетрадките с тесни и необятни редове, както и с квадратчетата костват сред 39 стотинки и 80 стотинки като за първи клас тетрадките би трябвало да са с най-много 24 листа.

Химикалките костват сред 1 – 3 лв., цветните моливи варират сред 5-6 лв. за 12 цвята, а с 24 стигат до 10 лв.. Водните бои костват към 5-6 лв. ", добави тя и акцентира, че родителите би трябвало да отделят и още към 50 лв. за закупуване на пособия. При по-големите възпитаници подготовката ще излезе по-малко, защото броят на тетрадките понижава, няма наложително условие какъв да бъде несесерът и цената на празен е сред 12 и 20 лв.. Също по този начин изчезват и досиетата.

" Разходът за закупуване на ученическите принадлежности пада с към 20 лв. и със закупуването на нова раница подготовката им за новата образователна година ще излезе към 100-120 лв. ", пресметна Бояджиева.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР