Подгорица. Четиричленна делегация от Парламентарния комитет по стабилизиране и асоцииране

...
Подгорица. Четиричленна делегация от Парламентарния комитет по стабилизиране и асоцииране
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Курумбашев в Черна гора: Опозицията да възобнови активния диалог в парламента

Подгорица. Четиричленна делегация от Парламентарния комитет по стабилизиране и асоцииране Европейски Съюз - Черна гора, водена от Петър Курумбашев (S&D), организира двудневно работно посещаване в Подгорица. Това оповестиха от пресофиса на евродепутата .
15-ата взаимна среща сред Парламентарния комитет и членове на черногорския парламент имаше за цел да оцени напредъка в подготовката на Черна гора за участие в Европейски Съюз. Сред разискваните тематики бяха и свободата на медиите, неприкосновеността на частната благосъстоятелност, използването на правосъдните промени, както и неотдавна признатите закони, които са от значително значение за напредъка на договарянията по глава 23 (съдебна система и съществени права) и глава 24 (правосъдие, независимост и сигурност).
В делегацията, водена от Петър Курумбашев, участваха Йозо Радош (АЛДЕ, Хърватия), Томас Вайц (Зелените, Австрия) и Жоел Бержерон (ЕСПД, Франция).
На взаимна конференция с ръководителя на Народното събрание на Черна гора Иван Брайович Петър Курумбашев сподели, че Европейският парламент има ангажимент да оказва подпомагане на Черна гора в подготовката ѝ за участие в Европейски Съюз, като в същото време обръща особено внимание на върховенството на закона в страната.
“Парламентарният комитет Европейски Съюз - Черна гора приветства постигнатите резултати по преговорните глави 23 и 24. Важно е да се означи, че общото движение на преговорния развой е от значително значение постигането на върховенството на закона да докара до по-конкретни резултати.
Положителен сигнал е поетапното завръщане на опозицията в Скупщината на Черна гора. Радвам се, че представителите на Европейския и черногорския парламенти организирахме прям и потребен спор. Призоваваме всички водачи на опозиционни партии да възобновят парламентарния разговор и да вземат участие в бъдещите срещи на Парламентарния комитет по стабилизиране и асоцииране Европейски Съюз - Черна гора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР