„Подех кампания в социалните медии и предложих финансово възнаграждение. Обсъжданият

...
„Подех кампания в социалните медии и предложих финансово възнаграждение. Обсъжданият
Коментари Харесай

Мъжът, подал сигнал за фалшиви сертификати: Не знаех, че е замесен кандидат за депутат

„ Подех акция в обществените медии и предложих финансово заплащане. Обсъжданият сигнал ми се стори по-адекватен и започнах деликатно да го проучвам”. Това съобщи предприемачът Андрей Бъчваров, който подаде сигнал за издаване на подправени зелени документи, а в следствие се оказа, че в схемата е забъркан претендент за народен представител.

Мотивът за постъпката му бил както персонален, по този начин и публичен. „ Личният - мой непосредствен умря в обстановка, при която го заразява човек, казващ, че е ваксиниран”, изясни Бъчваров.

Той разкри, че е нямал никаква концепция, че зад схемата с подправените документи стои претендент за депутат. „ Той не беше доста интелигентен. Беше се скрил във Viber, а в WhatsApp излизаше лицето му - името и семейството му”, уточни предприемачът.

Бъчваров сподели, че са се пробвали да стигнат до действителен доктор и действителна скица. „ Надявам се, че този проблем няма да се политизира. Благодарение на вашите старания изпратихме известие до лекарите, които си разрешават да вършат това нещо, че те са уязвими. Правя го от почитание към труда на хората, които действително се борят със заразата”, добави той.

Посланията след разкритата скица, сподели Бъчваров, са първо към лекарите - „ Не го правете, ще ви хванем!” и към хората, които си издават подправени документи. „ При разплитането на този случай ще излязат всички, които са съучастници и са платили с цялостното схващане да употребяват подправен документ. Тези хора вземат участие в опит за непредумишлено убийство”, безапелационен е предприемачът.

" Лицето, забъркано в схемата с подправени документи, беше открито. То е с имунитет, защото е претендент за депутат. Поискано е свалянето на имунитета му ", разяснява шефът на дирекция „ Национална полиция “ основен комисар Станимир Станев.

Той отхвърли да назове партията, от която е медиаторът, забъркан в схемата с подправените сертификарти и показал се като Величко Георгиев. " Министерство на вътрешните работи е деполитизирана система ", акцентира Станев. По думите му все още се проверяват още 10 сходни случая с продажба на здравни документи и във Велико Търново, Габрово, Ловече, Плевен, Пазарджик, Сливен и Хасково.



Реакция пристигна и от НФСБ, чийто партиен член е Величко Георгиев. Лидерът на партията Валери Симеонов разгласи, че още в понеделник ще има съвещание на Изпълнителния съвет, на което ще се разисква изключването на Георгиев. От партията ще го призоват и неотложно да се откаже от кандидат- депутатското си място.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР