Поддръжници на комунизма в Русия се събраха, за да отбележат

...
Поддръжници на комунизма в Русия се събраха, за да отбележат
Коментари Харесай

Комунисти почетоха на Червения площад 99 години от смъртта на Ленин

Поддръжници на комунизма в Русия се събраха, с цел да отбележат 99-ата годишнина от гибелта на създателя на Съветския съюз Владимир Илич Ленин .

Стотици хора пристигнаха на Червения площад, с цел да положат цветя в мавзолея на починалия водач . В него е изложено на показ балсамираното тяло на Ленин от момента на неговата гибел през 1924 година
 
 Ленин Българска телеграфна агенция
Болшевиките развяваха червени флагове със сърп и чук . Много от тях носеха и портрети на Владимир Ленин.
 
 Ленин Българска телеграфна агенция
Ленин е основател е и лидер на Руската социалдемократическа работническа партия (болшевики), известна повече като болшевишката партия, основател на Третия комунистически интернационал и на първата социалистическа страна в света, първият министър-председател на Съветския съюз и основател на идеология, останала в историята с името марксизъм-ленинизъм . След Октомврийската гражданска война е лидер на Руската руска федеративна социалистическа република, а от 1922 година – водач на Съюз на съветските социалистически републики.

Обявен е от списание „ Тайм “ за една от стоте най-влиятелни персони на XX век.
 
 Ленин Българска телеграфна агенция
Владимир Ленин умира в 18:50 ч. на 21 януари 1924 година, няколко месеца преди 54-ия си рожден ден. Причина за гибелта: солиден инсулт. През последните две години преди гибелта си той на процедура е бил инвалид, откакто получава удар и се лекува и от хипотетичен сифилис.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР