Поддържащи роли в сериали като „Вероника Марс“, „Уолкър, тексаският рейнджър“

...
Поддържащи роли в сериали като „Вероника Марс“, „Уолкър, тексаският рейнджър“
Коментари Харесай

Най-големият майстор на трилъра в киното днес

Поддържащи функции в сериали като „ Вероника Марс “, „ Уолкър, тексаският рейнджър “ и „ Синовете на анархията “ – по този начин протича скромната актьорска кариера на Тейлър Шеридън, която той стартира в средата на 90-те години на предишния век и безславно приключва през 2010-а. Именно тогава, когато е на 40 години – възраст, на която множеството хора са намерили професионалната си зона на комфорт и отхвърлят да я изоставен – той взема решение да премине от подвизи пред камерата към изяви зад нея.

От през днешния ден по кината в целия свят потегля „ Сикарио 2: Солдадо “, продължение на едноименния сценарен дебют на Шеридън от 2015 година Самият факт, че пенсионираният ефирен артист към този момент има в киносалоните продължение на собствен предишен план, приказва задоволително красноречиво за триумфа в новата му специалност и бързото му издигане в нея.

Именно „ Сикарио “ през 2015 година е филмът, с който Шеридън оповестява с гръм и тропот навлизането си в специалността на сценаристите. Лентата е жесток, реален до болежка престъпен трилър, който изобразява една страховита част от нашата реалност с художествено съвършенство.

Разбира се, Шеридън надалеч не е единственият виновен за това високо засвидетелствано равнище. Сценарият му е приспособен от визионера Дени Вилньов, освен това благодарение на оператора Роджър Дикинс, който завоюва първия си „ Оскар “ едвам тази година с 14-тата си номинация за влиятелната премия.

„ Блейд Рънър 2049 “ - поляризиращият шедьовър на годината

Чуйте изключителния саундтрак на „ Блейд Рънър 2049 “

Главната героиня, чийто набор от постоянни морални полезности образува зрителската позиция върху спорното сюжетно деяние, се изиграва от Емили Блънт, а в поддържащи функции се изявяват Джош Бролин и Бенисио Дел Торо. Последният получава номинации за редица награди за превъплъщението си на екрана, изпълнено с овладян сексапил и ледена жадност за персонално възмездие.

Бидейки някогашен артист, Шеридън самичък декларира, че е „ алергичен “ към експозиционен разговор, какъвто постоянно му се е налагало да чете в телевизионната си кариера. Той твърди, че търси „ неуместно елементарни “ истории, с цел да се концентрира напълно върху личностите в тях.

В този смисъл „ Сикарио “ е добър образец за стила му, който към този момент е различим за всеобщата публика. Лентата следва елементарна, праволинейна конструкция от пет елементи, която ангажира прочувствено зрителското внимание с личностните сюжетни линии на героите в нея.

Но през личностни тематики като загубата на невинността, която претърпява идеалистичната героиня на Емили Блънт, безразличието и безпардонния комизъм, с които персонажът на Джош Бролин възприема жестокостта в специалността си, и студената увереност, с която обликът на Бенисио Дел Торо преследва възмездието си, Шеридън незабелязано, внимателно и безпроблемно минава от персоналното към общественото, от проблемите на обособените хора към проблемите на цялото общество.

В „ Сикарио “ измежду засегнатите тематики са бруталните практики на американските сили за сигурност и опониращите им наркокартели към северната граница на Мексико. В „ На всяка цена “ Шеридън съумява да обхване в също толкоз елементарен и принципен сюжет още повече американски публични проблеми, измежду които сложният живот на дребния човек в полуизоставените градчета в южните щати и безпощадната икономическа агресия на банките в тези региони.

В основните функции в лентата блестят Джеф Бриджис и Крис Пайн, а фантастичните панорамни фрагменти и съвършеният образен темп във кино лентата рамкира режисьорът Дейвид МакКензи. Но заслугата на Шеридън тук надвишава тази на всички останали – сценаристът основава тъкмо отражение на американската реалност и кинематографично олицетворение на духа на времето си, освен това в наличната опаковка на 102-минутен престъпен неоуестърн.

„ На всяка цена “ е номиниран за общо четири награди „ Оскар “, едната от които е за Шеридън в категорията за автентичен сюжет, само че не печели нито един приз, доказвайки за следващ път, че американската Академия обича филми, които отразяват националната еднаквост на Щатите, само че не и прекомерно тъкмо, какъвто беше казусът и тази година с „ Три билборда отвън града “.

На „ Три билборда “ разстояние от тъгата и щастието

През предходната година Шеридън продължи да дълбае в раните на американското общество, този път фокусирайки се над индианското малцинство и неразрешените осъществени закононарушения против негови представители.
 " Дивата река "
Филмът „ Дивата река “ бе признат със също толкоз позитивни критически мнения, колкото „ Сикарио “ и „ На всяка цена “, а този път Шеридън взе участие в реализацията на лентата и в потенциала на режисьор.

Тази година неуморният създател е виновен за сюжетите на „ Сикарио 2: Солдадо “ и сериала „ Йелоустоун “, а е зает с написването и на драма за боец с посттравматично психологично разстройство, която ще бъде режисирана от Джеймс Манголд.

Невъзможно е човек, който поддържа сходно работно движение, да поддържа непрекъснато и равнището на качество, засвидетелствано до момента от Тейлър Шеридън, само че съдейки по написаните от него дотук сюжети, на драго сърце ще гледаме и неуспехите му, с цел да можем да се любуваме и на триумфите му.

Четете още за кино:

Най-очакваните касови филми това лято

Филмовите продължения с дами, които желаеме да забележим

Как „ Междузвездни войни “ станаха междурасови

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР