Поддържането на здравето на черния дроб е изключително важно и

...
Поддържането на здравето на черния дроб е изключително важно и
Коментари Харесай

Тези храни са приятели на черния дроб

Поддържането на здравето на черния дроб е извънредно значимо и би трябвало да се храните по този начин, че да му помагате. най-важна, несъмнено, е физическата интензивност, написа в. „ La Vanguardia ”.

За да поддържате здравето на черния си дроб, добре е да откажете цигарите, да спортувате и да следите тежестта си. Менюто ви би трябвало да е богато на зеленчуци с горчив усет – ряпа, хрян и патладжан.

Както изясняват лекарите, вярната функционалност на черния дроб е извънредно значима за организма: от него зависят функционалността на жлъчката, премахването на токсините, синтезирането на ензими, протеини и глюкоза, усвояването на витамините и минералите.

Лекарите акцентират, че „ зложелател номер едно ” на черния ни дроб е алкохолът. Той предизвиква развиването на мастна болест, която предизвиква хипогликемия и хиперурикемия.

Диетологът Ева Родригес добави, че би трябвало да се заобикалят и ултра обработени храни, като сладкиши и сметанови произведения. “Те способстват за натрупването на висцерални мазнини в черния дроб ”, изясни тя.

Диетологът не предлага да се злоупотребява с бързи храни и бързи закуски, както и да следим за минимални количества захар и сол в храната си.

Необходимо е да се понижи аленото месо и мазнините, както и на хамбургерите и саламите, означи тя.

Ако черният дроб има аномалии, тогава в доста случаи човек стартира да изпитва отмалялост, губи вкус, подува се и вижда смяна в цвета на изпражненията и урината, уточни Родригес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР