Поддържането на правилна стойка по време на учене, е особено

...
Поддържането на правилна стойка по време на учене, е особено
Коментари Харесай

Децата и ученето: каква е правилната стойка?

Поддържането на вярна стойка по време на учене, е изключително значимо, с цел да се избегнат болки в гърба и проблеми с гръбначния дирек в ранна възраст. Ето какво би трябвало да знае всеки родител за вярната стойка на детето по време на учене:

Ученето е значимо, само че да се научиш по какъв начин да го правиш вярно също не е смешка. И не, не приказваме за способи за по-бързо учене или по-ефективен развой на запаметяване на информация, а за вярната, която детето би трябвало да заема по време на четене, тъй че да се предотврати болката в гърба в ранна възраст и произлизащите от нея проблеми.

Каква е вярната поза за учене?
 Добави изложение

Начинът, по който човек върви и седи, въздейства върху физическото му благоденствие. Това е още по-важно в детска възраст, когато неприятните постурални привички могат да увредят вярното развиване на гръбначния дирек и да причинят болести като, кифоза и други, които по-късно би трябвало да бъдат поправени посредством лекуване.

Тъй като ученето е статично деяние, което изисква заемане на избрана позиция за дълготрайно време, то сигурно е една от тези практики, които би трябвало да се извършват, поддържайки вярна стойка. Но каква тъкмо е тя?

Учене, което защищава гърба
Когато детето чете или написа домашни, ключът към вярната стойка е позиционирането на гърба и дистанцията сред детето и бюрото.
Масата и бюрото би трябвало да са на вярната височина - под гърдите на детето, а тетрадката или учебникът на към 50 см от очите, до момента в който гърбът - опрян на задоволително твърда облегалка, би трябвало да остане прав и да поддържа ъгъл от 90 ° по отношение на краката, които също са огънати под ъгъл от 90 ° и не са кръстосани.
За да не се напряга врата на детето, би било потребно да текста за четене да бъде издигнат над масата. Осветлението на стаята също играе значима роля: малко светлина ще накара детето освен да напряга очите, само че и да се приближи прекалено много (и затова да изкриви стойката си) до учебника или тетрадката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Съвети за отбрана на гърбовете на децата
 Добави изложение

Децата са подложени на старания и придвижвания, които, в случай че се вършат неведнъж по неверен метод, могат да се окажат нездравословни. Ето няколко съвета за предотвратяване на гърбовете на децата:
Позволете на децата да учат на огромни маси, които ще им дадат опцията да провиснал предмишниците си . Регулируема подложка за крайници би била добър бонус, с цел да им помогне да свикнат с вярната поза. Уверете се, че детето постоянно се занимава с някаква спортна активност и не се застоява прекомерно дълго. Следете го да носи раници, които не са прекомерно тежки и са с подобаващата форма и дарба за разпределение на тежестта. Наблюдавайте деликатно по какъв начин детето ви седи и/или върви . Може да забележите знак за някакъв неприятен табиет, който да коригирате в зародиш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР