Поддържането на коалиция с невзрачни партии за съюзници започна да

...
Поддържането на коалиция с невзрачни партии за съюзници започна да
Коментари Харесай

Мръсни сделки лъснаха в „Продължаваме промяната“

Поддържането на коалиция с неугледни партии за съдружници стартира да се отразява на вътрешната непоклатимост на „ Продължаваме промяната ”. Бившият народен представител от групировката Димитър Ташев разгласи във фейсбук, че няма да взе участие на изборите. Като причина той уточни несъразмерните, съгласно него, упоритости на единия от съдружните сътрудници на Политическа партия – партията „ Средна европейска класа ” (СЕК).

Въпросната групировка се зароди като районна политическа мощ точно в крайморския град. В късия си доскорошен живот тя се ориентираше по-скоро към националистическия набор. През 2021 година обаче Кирил Петков и Асен Василев я привлякоха към учредената от тях коалиция „ Продължаваме промяната ”.

По каква причина избраха СЕК (както и другите си двама сътрудници – „ Волт ” и „ Политическо придвижване Социалдемократи ”), двамата по този начин и не пожелаха да обяснят. Но в подмяна на поддръжката си бургаската партия получи водещото място в локалната листа на Политическа партия.

То беше заето от водача й Константин Бачийски. Той получи същата скъпа позиция и за идните избори на 2 октомври, като по този начин съвсем несъмнено си подсигурява място в идващия парламент.

Реклама

Корените на политическата кариера на Димитър Ташев също се простират до СЕК. В предишното той е член на партийното управление и взе участие на локалните избори като претендент за общински консултант.

През 2022 година обаче към този момент явно се е ориентирал към „ Промяната ”, тъй като взе участие в учредяването й като партия този април. Изглежда обаче за изборите не е получил това, което е желал.

В поста си Ташев на първо време удостоверява верността си към Петков и Василев, като написа, че те са „ хората, в които имам вяра абсолютно и имат всички качества да реализират огромната цел за смяна в политическата ни система ”.

После излага недоволството си: „ Невъзможно обаче е да бъда част от листата в Бургас, защото тя е изцяло узурпирана от съдружен сътрудник с големи персонални упоритости.

А упоритостите на един човек не могат и не би трябвало да бъдат по-големи от концепцията за смяна в България. ” Очевидно е, че става въпрос за Бачийски, на който е обещано да реди листата в града. Ташев не разяснява връзките си със СЕК в предишното.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР