Поддържането на добър хранителен режим, съчетан с физическа активност, гарантират

...
Поддържането на добър хранителен режим, съчетан с физическа активност, гарантират
Коментари Харесай

Опорно-двигателната система: необходимата грижа при дискомфорт в ставите, костите и мускулите

Поддържането на добър хранителен режим, комбиниран с физическа интензивност, подсигуряват високо качество на живот за доста години напред. Но даже по този начин, времето си споделя думата и тялото неизбежно търпи промени. Ставите се износват, мускулите трансформират своята разтегливост и губят своя размер, костите променят своята издръжливост под тежестта на дълго натоварване. Затова е нужна постоянна грижа за всички елементи от опорно-двигателната система.

Стави

Нека стартираме със ставите, защото те са един от по-честите източници на терзание, когато става въпрос за опорно-двигателната система. Проблемите при тях нормално стартират след 30-ата година от развиването на човек, само че самият развой по износването започва още към 25. Тогава ендогенният колаген стартира да понижава и по тази причина е целесъобразно да се приема в допълнение. При някои хора главните признаци, като хроничната болежка, сковаността и затруднената пъргавина, могат да се проявят и на по-ранен стадий, само че това зависи главно от генетична предразположеност и телесно тегло.

Когато приказваме за проблеми със ставите, най-често визираме три съответни стави - раменната, тазобедрената и колянната. Трябва да създадем спогодба, че от време на време проблематична е не самата става, а тънката защитна обвивка над нея, хрущялът. Увреденият хрущял е мек, с нарушен градеж и съществуване на разнообразни пострадвания. При повреден хрущял се следят болки в ставите, нарушена подвижност и инфектиране. Настъпването на тези промени не е неизбежно. На него може (и трябва) да се противодейства в действително време. Независимо дали става въпрос за нормално застаряване, тежко спортно натоварване, или натоварен физически труд, има хранителни добавки, които защищават ставите и предизвикват тяхното опазване и възобновяване. Една такава съставна част е глюкозаминът. Тя е съществена в и съставлява, казано на човешки език, една от градивните единици на хрущяла. Глюкозаминът е виновен за издръжливостта и здравината на костите, само че при банкет предизвиква запазването на хрущялната тъкан и я защищава при съществено натоварване. Той е химично съединяване, което можете да откриете и в черупките на ракообразни водни жители като омари, раци и скариди, както и при някои плесени. При хората пък неговият резултат се усеща най-много в коленете. Това е заради неговото дейно свойство да усъвършенства хрущялната компактност и да регенерира повредените тъкани.

Особено значимо е набирането на глюкозамин поради огромното увеличение на каузи на младежите, които страдат от болести като остеоартрит в резултат на наследствена предразположеност или на застоял метод на живот.

Физическата интензивност сама по себе си не всеки път би могла да бъде избавление от захабяването на ставите и хрущялното им покритие. Интензивно увреждане на хрущял се следи и при интензивно спортуващите. Популярното измежду младите вървене на фитнес и повдигане на тежести би трябвало да се съчетава с добавки като глюкозамин, с цел да се противодейства на тежкото натоварване, което огромните тежести провокират върху ставите. За интензивно спортуващите е значима и друга една съставна част на, позната като МСМ, която образува съединителна тъкан и спомага за облекчаването на ставната болежка.

Кости

Споменахме костите, така че е редно да преминем в този момент през тях. При тях проблемите още веднъж са свързани с неуморимия ход на времето, като загубата на костна маса и надлежно отслабването на костите стартира също към средата на виталния път. Има някои лесни стъпки да ги предпазите, като главната е диетата - уверете се, че приемате задоволително калций. За мъж или жена до 50-годишна възраст нужното количество е 1000 мг и можете да си го набавите от сирене, мляко, спанак или портокалов сок. При по-възрастни хора нужната дневна доза е малко по-висока, към 1200 мг.

Друг метод да предпазите костите си от ударите на времето е посредством приема на манган и витамин C, като тук още веднъж е комфортен източник на съответните съставки. Заедно те обезпечават издръжливост на костите и подтикват синтеза на колаген - различен главен детайл на опорно-двигателната система, който споменахме напълно в резюме, когато говорихме за ставите. Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото и служи за свръзката сред клетките в тялото.

Мускули

Едно от най-важните свойства на мускулите е тяхната дарба да съхраняват глюкоза (или въглехидрати) под формата на гликоген. Този гликоген по-късно се използва като източник на сила по време на физическа интензивност или работа. Това значи, че мускулите са самобитен контейнер, който се изпразва при физически труд и се цялостни при вдишване на въглехидрати. На собствен ред това е основно за съхраняването на здрав метаболизъм, което е и страховит метод да се спасим от затлъстяване.

Проблемите се демонстрират с времето. Началните признаци за понижаване на мускулната маса се появяват към 40-ата година на индивида. Това е началото на нескончаем дегенеративен развой, при който хората губят към 1% от мускулната си маса на година. След 50-ата година скоростта на този развой се форсира неколкократно. Така, при липса на развита мускулатура в самото начало на това понижаване, то се развива неудържимо у възрастните хора.

По отношение на мускулите, както и на всички останали детайли на опорно-двигателната система, един от главните източници на дискомфорт е болката. А в случай че би трябвало да бъдем напълно точни, мускулен дискомфорт се назовава характерна мускулна болежка, присъща като мускулна тресчица, оставаща от 24 до 72 часа след дълготрайно или тежко натоварване на дадена мускулна група. Тя става прогресивно по-силна с времето и афектира качеството на живот даже при постигане на прага на свикването. Лесно ще различите този дискомфорт от елементарната болежка след натоварване.

Има разнообразни решения на този проблем, само че един от тях е екстрактът от демонски нокът, който упражнява дейно обезболяващо деяние. Дяволският нокът е африканско естествено лекарство с противовъзпалително свойство, което се ползва сполучливо като хранителна добавка и успокоява мускулната и ставната болежка. Той е съществена съставна част в, която в допълнение адресира казуса с дискомфорта в ставите.

Заключение

Опорно-двигателната система, или по-скоро здравето на тази система, е плод на изпитание, внимание и поредност. Мускулатурата, костите и ставите са взаимно свързани и техният максимален общ зложелател е заседналият метод на живот. Движете се, хранете се уравновесено, вслушвайте се в потребностите на своето тяло - най-важното стартира там. Ключово е и да подкрепяте всичко това с верните хранителни добавки и приема на субстанции, някои от които не бихте могли да си набавите в задоволително огромни количества без външна интервенция. В тази задача Ви обезпечава някои от най-важните субстанции - дестилат от демонски нокът за усмиряване на болежка, глюкозамин сулфат за създаване на хрущялна тъкан, МСМ за вярното действие на ставите и манган и витамин C за издръжливост на костите и формиране на колаген. Един превъзходен вид за възобновяване след тренировки и тежък физически труд или запазването на пъргавина и оправянето с болежка при захабяване на ставите.

 

* наличие на WeDo
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР