Поддържаната от САЩ въоръжена коалиция "Сили на демократична Сирия" (СДС,

...
Поддържаната от САЩ въоръжена коалиция "Сили на демократична Сирия" (СДС,
Коментари Харесай

Сирийските кюрди предадоха на Ирак над 280 бунтовници от ИДИЛ

Поддържаната от Съединени американски щати въоръжена коалиция "Сили на демократична Сирия " (СДС, чийто гръбнак са кюрдските отряди), съобщи на Ирак над 280 бунтовници от терористичната формация "Ислямска страна ". Това оповестиха ТАСС и Reuters, базирайки се на изказване за службата за сигурност на Ирак.
Според изказване на иракските военни, предадените бойци са били част от задържаните от Съюз на демократичните сили. От Силите на демократична Сирия са задържали над 500 жители на Ирак. Продължава процесът на репатриране на останалите членове на терористичната формация.
В неделя представител на въоръжените сили на Ирак в провинция Анбар полковник Мухамед ад-Дулейми осведоми за предаване на сирийските кюрди в Багдад на 180 терористи от "Ислямска страна ", прихванати в Сирия.
На 16 февруари президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани европейските страни да задържат и предадат на съд над 800 свои жители, включили се към "Ислямска страна " и по-късно пленените в Сирия сили и обединения. Американският водач предизвести европейските съдружници, че в противоположен случай бойците ще бъдат пуснати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР