Поддържаната коса е изключително важен фактор за добрия външен вид,

...
Поддържаната коса е изключително важен фактор за добрия външен вид,
Коментари Харесай

Колко често трябва да се подстригваш според косата

Поддържаната коса е извънредно значим фактор за положителния външен тип, а фризьорите – едни от най-значимите хора в живота ви, които се грижат за нея. Колко постоянно обаче би трябвало да се подстригвате? На този въпрос няма строго избран отговор, просто тъй като той зависи от вида на вашата коса. В идващите редове ще поясним какъв брой постоянно би трябвало да освежавате косата си съгласно нейния вид.
Къдрава коса – в случай че притежавате коса с буйни къдрици, може да вършиме подстрижка на три или даже на шест месеца. Дори когато косата порасне, косъмът ще бъде къдрав и това няма да окаже изключително въздействие на нейния външен тип. И да не подкастряне косата, отново ще имате страхотна прическа. Може да я освежите, в случай че забележите изобилен разцвет и изтощени краища.
Коса на букли – доста красива, само че и изискваща повече грижи, тъй като е суха. Това води до по-бързо изтощение, цъфтене на краища и раздробяване. Хубаво е да посещавате фризьора си за подстрижка на всеки шест до дванадесет седмици.
Права коса или начупена – правата коса е по-склонна към омазняване. Това обаче не е безусловно нещо неприятно, даже в противен случай. Маслата в нея я вършат по-здрава, еластична и красива. Често дамите с права коса съумяват да я пуснат доста дълга. Ако и вие спадате към тях, целесъобразната подстрижка е на 10 седмици и три месеца.
Гъста коса – плътна и тежка грива, необикновено здрава. Устойчива, красива, този вид коса се подстригва на шест месеца за ободряване. Дамите, които я имат, са късметлийки.
Тънка коса – може би най-проблемния вид коса. Тя е най-податлива на външни въздействия, оттова на разцвет, увреждане, раздробяване и така нататък Подстригването и се случва най-често от всички останали – най-малко на два месеца. Така може да се погрижите за нейната издръжливост и хубав външен тип.
Увредена коса – в случай че косата ви е станала жертва на доста разнообразни процедури, артикули за коса, топлинна обработка от разнообразни аксесоари за коса, постоянно боядисване и други, тя има потребност от доста положителни грижи, с цел да се възвърне. Подстригвайте я на осен до дванадесет седмици, с цел да бъде по-здрава, мощна и блестяща.
Полагайте грижи за своята коса, с цел да имате високо самочувствие, да бъдете уверени и красиви. Тя е изложена на директно въздействие от външни фактори през целия ден, ето за какво не жалете средства за поддържането ѝ с козметични артикули, както и за визитите на фризьорския салон. Подстригвайте връхчетата през обозначения интервал от време съгласно вид коса, с цел да се радване на мощна грива дълго време.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР