Поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не

...
Поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не
Коментари Харесай

Волен Сидеров иска държавата да има "златна акция" в ЧЕЗ

Поддържам тезата, че страната би трябвало да участва в ЕРП-тата, освен в ЧЕЗ, да има блокираща квота от 34 % така наречен златна акция, сподели ръководителят на групата в Народното събрание на " Обединени патриоти " Волен Сидеров. Според него страната би трябвало да може да управлява ЕРП-тата (енергоразпределителните сдружения б.а.), с цел да бъде предпазен потребителят.

" Добре е да има блокираща квота, по какъв начин да стане би трябвало да кажат ръководещите. Аз съм непретенциозен парламентарист и давам хрумвания ", разяснява Сидеров. Той сподели още, че в случай че министър председателят Бойко Борисов самичък е стигнал до към този момент отхвърлената концепция страната да си върне ЧЕЗ напълно, " може единствено да го поздрави ". Според водачът на " Атака " от Българска социалистическа партия са яхнали тематиката. " Водил съм тази борба за отвоюване на ЕРП-тата, Българска социалистическа партия ги нямаше ", сподели Сидеров.

След среща на финансовия министър Владислав Горанов в Министерския съвет с Гинка Върбакова, притежател на купувача на ЧЕЗ " Инерком България " в която са взели участие и министър председателят Бойко Борисов, и вицепремиерът Томислав Дончев се разбра, че държавното управление е поискало надзорен дял при продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България, в случай че продавачът и купувачът се съгласят.

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлиха да разясняват концепцията за присъединяване на страната в ЧЕЗ преди да имат повече информация. След като Върбакова сподели, че ще отпътува за Чехия с цел да договаря за смяна на изискванията по договорката, не е ясно дали тя или различен представител на бъдещия покупател " Инерком " ще бъде на взаимното съвещание на парламентарните комисии по енергетика и надзор на службите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (48)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР