Поддържам обвинението и предоставените доказателства. Прокуратурата може да докаже, че

...
Поддържам обвинението и предоставените доказателства. Прокуратурата може да докаже, че
Коментари Харесай

Нападателят на Пендиков: Не си заслужава за българин да се вика полиция

" Поддържам обвиняването и предоставените доказателства. Прокуратурата може да потвърди, че обвиненият Илия Спасески в заведение вечерта на 19 януари 2023 година пристъпил до масата на Пендиков и му споделил: „ Не те ли е позор да се самоопределяш като българин ”. След като потърпевшият Пендиков му споделил да се успокои, обвиненият се преместил на друга маса. "
Илия Спасески (в средата), обвинен за побоя над Християн Пендиков
Това бяха встъпителните думи на прокурора по почналото през днешния ден дело против нападателите на Християн Пендиков - секретар на Българския клуб " Цар Борис III ", който беше пребит грубо на 19 януари 2023 година в Охрид, заяви кореспондент на БГНЕС.

Прокурорът удостовери позицията си, че нападението е било от ненавист поради българската етническа принадлежност на Пендиков,.

Когато потърпевшият излязъл от обекта и се насочил самичък към своя автомобил, обвиненият дружно с още едно непознато лице почнал да следи Пендиков и от ненавист от национална и етническа ненавист към определящия се като българин Пендиков го нападнали и са му нанесли тежки телесни повреди.

След като инцидентен минувач е извикал да спрат, обвиненият Илия Спасески дал отговор: „ Не си заслужава за българин да викаш полиция ”, и двамата нападатели траяли да бият Пендиков, добави прокурорът.

Илия Спасески, един от обвинените за побоя над Християн Пендиков, съобщи през днешния ден пред съда, че не се усеща отговорен за случая.

„ Разбирам обвиняването, само че не се усещам отговорен ”, съобщи Спасески по време на второто съвещание по делото в Охрид.

Християн Пендиков не се яви през днешния ден на съвещанието, защото продължава да се лекува в България. /БГНЕС

Охрид / районен съд Македония
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР