Поддържа новия безжичен стандарт 802.11ax и защита от TrendMicroAX6000 може

...
Поддържа новия безжичен стандарт 802.11ax и защита от TrendMicroAX6000 може
Коментари Харесай

Archer AX6000 – домашен рутер с повишена сигурност

Поддържа новия безжичен стандарт 802.11ax и отбрана от TrendMicro

AX6000 може дейно да ръководи голям брой връзки, осигурявайки до 4 пъти по-висока продуктивност от предходното потомство рутери
(снимка: TP-Link)

TP-Link пусна пазара у нас Archer AX6000 – първия рутер от новото потомство 802.11ax (Wi-Fi 6), съчетаем със стандарта AX. Моделът е предопределен за консуматори, употребяващи повече от 30 мрежови устройства, включително и IoT устройства.

Благодарение на комбинацията от OFDMA и MU-MIMO технологии, AX6000 може дейно да ръководи голям брой връзки, осигурявайки до 4 пъти по-висока продуктивност от предходното потомство рутери, както и нараснал потенциал. OFDMA усилва междинната пропускателна дарба при сюжети с висока компактност, спрямо рутер от стандарта 802.11ac.

С навлизането на комплицирани приложения с обогатена действителност, виртуална действителност и даже 4K или 8K стрийминг, стандартът 802.11ax сполучливо се оправя с всички провокации. AX6000 обезпечава скорост на предаване от 4804 Mbps в честотната лента от 5 GHz  и 1148 Mbps в честотната лента от 2,4 GHz (три пъти по-висока от Wi-Fi рутер). 64-битовият, 4-ядрен процесор на 1,8G Hz и двата копроцесора, допълнени от 1GB RAM, образуват ядрото на домашната мрежа, отстраняват закъсненията и подсигуряват постоянна работа. WAN портът към интернет поддържа 2,5Gbps.

Bluetooth Onboarding улеснява настройката и разрешава AX6000 да бъде персонализиран единствено за минута. Рутерът е оборудван с порт USB 3.0 вид A, както и с USB 3.0 вид C и 8 други Gigabit LAN врата за преместване на данни със скорост 10 пъти по-висока, в сравнение с посредством обичайния USB 2.0 порт. Технологията Smart Connect оказва помощ на обвързваните устройства да работят още по-бързо.

Приложението TP-Link Tether предлага банален надзор и бързо ръководство на рутера посредством смарт телефон
(снимка: TP-Link)

Моделът от ново потомство AX е подобаващ и за „ претъпкани ” пространства, където има доста Wi-Fi връзки, които, пресичайки се, могат да понижат продуктивността на мрежата. Рутерът употребява технологията BSS Color, която обезпечава по-стабилна продуктивност на свързани устройства, игнорирайки сигнала от околните здания.

Освен това технологията Beamforming открива местоположенията на свързани устройства и насочва безжичния сигнал в тяхната посока. Това усилва успеваемостта и стабилността, респ. продуктивността на мрежата, която е усъвършенствана и от функционалността Airtime Fairness – тя обезпечава еднообразно време за транспорт на данни за всяко устройство.

Archer AX6000 е планиран да подсигурява сигурност в онлайн средата, с помощта на TP-Link HomeCare – функционалността за сигурност, предоставена от TrendMicro.

Притежателите на това устройство могат да защитят домашната мрежа от хакерски атаки, с помощта на вградения антивирус и регулярното актуализиране въз основата данни, което защищава даже и от най-новите вируси. Функциите „ Разширен наставнически надзор ” и „ Качеството на обслужване ” (QoS) също способстват за сигурността на цялото семейство при сърфиране в интернет.

Archer AX6000 може да се ръководи с гласови команди, благодарение на Alexa и IFTTT, а приложението TP-Link Tether предлага банален надзор и бързо ръководство, посредством смарт телефон.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР