Подчертавам, че темата не е била на вниманието на правителството

...
Подчертавам, че темата не е била на вниманието на правителството
Коментари Харесай

Валери Симеонов Отсече: Няма Връщане Назад За Волен Сидеров, Показахме Му Жълт Картон!

Подчертавам, че тематиката не е била на вниманието на държавното управление и Министерски съвет. Съгласен съм с Борисов, че стопанската система е над всичко. Свидетели сме на една 4 годишна война сред две страни, само че газопроводът продължава да върви сред тези страни ", съобщи вицепремиерът Симеонов.

Симеонов съобщи също, че имаме основателна причина да " скръцнем със зъби " на Русия за цената на газа, цената на горивата и по какъв начин по този начин в Македония те са с 50% по-евтини. На въпрос на водещия, дали тези въпроси не се слагат на държавните съвещания и дали не е задал въпрос, за какво България не реагира на унижението, на което ни подлага Путин, водачът ан НФСБ отговори. " Тези въпроси не се слагат на съвещания, там обсъждаме оферти от министерствата, законопроекти, отчети за интернационалните конгрес. Няма общи диалози и разговор, тъй като няма време за това. Там се задават авансово готови въпроси. Това за което питате се разисква на съдружен съвет и на съвет на партиите ".

Вицепремиерът изясни, че не може да се прави паралел сред настояването България да застане зад Виктор Орбан и Унгария и това държавното управление да има ясна позиция за наказания против Русия. Валери Симеонов сподели, че няма право в качеството си на водач на партия да внася докладни и добави, че даже и да го направи сходно нещо няма да бъде разискван.

" В моя дневен ред има доста дълъг лист със задания, въпроса с Русия мога да го повдигна, когато видя, че е особенно значим ", съобщи Симеонов и напомни битката му с лобисткия закон за приватизацията, който щеше да спести няколко милиона на Кирил Домусчиев, както и битката му с мутрите по морето.

" Не обичам да задминавам събитията, въпросът ще бъде подложен. Вчера също беше коментиран с Борисов, само че няма да разясня повече ", съобщи още Симеонов и акцентира, че той като водач на НФСБ е декларирал своята позиция, а Борисов е изразил позицията на ГЕРБ през вчерашния ден в Брюксел.

На въпрос какво са споделили от държавното управление за обидата на съветския президент пред Себастиан Курц, Симеонов съобщи, че е задоволително какво е споделил той пред медиите.

На въпрос по какъв начин продължава да устоя в обединението, Симеонов съобщи, че и той се чуди, само че незабавно добави, че е най-лесно да изтегли НФСБ, което ще докара до предварителни избори. " На всички ни е ясно, че в случай че не сме дружно, а по настрана " Обединени патриоти " нямат никакъв късмет. Влизат ГЕРБ, другите ще бъдат Българска социалистическа партия, идващите ще бъдат Движение за права и свободи и евентуално НФСБ с 15 индивида. Ще има ли тогава кого да попитате за позиция против Русия да вземем за пример или по различен въпрос. Коя е изгодата за България ", запита вицепремиерът, написа Пик.

После Валери Симеонов разяснява и абсурда с Волен Сидеров. " Ние деликатно обсъдихме тази крачка и му показахме жълт картон като свалихме доверието от него. Този филм завърши към този момент, Сидеров не може да бъде ръководител на парламентарната група. Вероятно ще предложим ротационен принцип ", съобщи той.

При вид, че не бъде признато, Симеонов съобщи, че тогава може трима - по един от всяка партия, да бъдат виновни. " За мен Сидеров към този момент морално не е ръководител на групата и това не е поради нападките от последните дни, а поради акцията на обругаване, възпрепятсване на работата, бавене на законопроекти, единствено тъй като са наши и това е от година ", съобщи той.

Вицепремиерът акцентира, че са в коалиция за осъществяване на тъкмо избрана стратегия и в случай че тя бъде нарушена и не се съблюдава, тогава НФСБ няма да има място в ръководството.

За визитата си в Украйна вицепремиерът съобщи, че е реализирано извънредно доста - ще се учи български език в учебните заведения, опазване на региони, разкриване на българско учебно заведение до 8-и клас в Одеса, независима постройка, ремонт на пътищата, както и административните спънки, които съществуват пред ферибота Одеса-Варна.

За протичащото се в Босилеград и българската малцинство в Сърбия, Симеонов изясни, че против нашите сънародници има нечовечен напън и принуда от сръбска страна. Той добави, че следва значим избор, на който би трябвало да се излъчи представител на всяко малцинство. Докато българите желаят премахването на кмета на Босилеград Захариев, единствено преди ден сръбски партийни функционери са се обаждали на участници в листите и са били заплашване да поддържат Захариев, като представител на българите. Заплахите са били, че в случай че не го създадат ще им бъде унищожен бизнеса, ще има уволнения, неща които Симеонов съпостави със социалистическия режим в България преди 10-ти ноември.

" Извършена е принуда, сръбската страна която ни твърди, че съблюдава всички демократични полезности, в това време репресира българската общественост. Аз от в този момент споделям, че когато се повдигне въпроса за участието на Сърбия в Европейски Съюз, аз ще съм първия, който ще се разгласи срещу ", безапелационен беше Симеонов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР