Подаването на питейна вода за Лом и селата Замфир, Добри

...
Подаването на питейна вода за Лом и селата Замфир, Добри
Коментари Харесай

Водата в Лом потече

Подаването на питейна вода за Лом и селата Замфир, Добри дол, Сливата и Орсоя се възвръща, откакто предварително бе осъществено свързването на новия със остарелия напорен тръбопровод в региона на Добри дол. Водата е пусната с ниско налягане, което поетапно ще се усилва.

 
Водата в Лом се чака най-рано към обяд на 21 октомври в ниската част на града, а късно вечерта и към среднощ – във високата част и горните етажи на жилищните блокове. В първите часове водата от чешмите ще бъде мътна и с нараснало наличие на хлор, с цел да се предотвратят болести, и не се предлага за пиянство.
 
В понеделник, 22 октомври, детските ясли, детските градини, млечната кухня и учебните заведения в Лом и Замфир още веднъж няма да работят, защото по наставление на РЗИ-Монтана, за запазване здравето на децата и личния състав, образователните заведения би трябвало да бъдат главно дезинфекцирани. За детските ясли и градини Община Лом е осигурила бутилирана питейна вода, която ще се употребява в първите дни, съгласно условията на РЗИ.

 
И през вчерашния ден продължи раздаването на питейна  вода на хората в града и засегнатите от безводието села. 54 270 литра питейна вода бяха обезпечени безплатно от общините Гоце Делчев, Брацигово, Ямбол и Лом, и БЧК. Вода за битови потребности доставяха и водоноските, които ще останат и на следващия ден до обяд.
 
Общинският спешен щаб продължава своята работа до анулация на бедственото състояние, най-вероятно, в понеделник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР