Подаването на маршрути по GPS и създаване на специална мониторингова

...
Подаването на маршрути по GPS и създаване на специална мониторингова
Коментари Харесай

Дамян Войновски: Подаването на маршрути по GPS е част от мерките за справяне с корупцията

Подаването на направления по GPS и основаване на специфична мониторингова организация са част от ограниченията на Автомобилната администрация за справяне с корупцията при шофьорските изпити. Това сподели в изявление за bTV шефа на „ Автомобилна администрация “ Дамян Войновски.
Той посочи, че задачата е да се понижи субективния фактор в изпитите. Войновски е безапелационен, че при теоретичната част това към този момент е реализирано и благоприятни условия за операция няма, а в този момент вниманието е ориентирано към практическия изпит.
" Идеята ни е да утвърдим авансово направления с идентична степен на компликация, които да покажат уменията на курсиста и програмен продукт да дефинира по кой път да се кара. Така ще се избегне опцията изпитващият да дефинира по-лесен или по-труден маршрут ", добави още той.
Ще се работи върху методиката за оценка на курсистите – критериите да са ясни и еднопосочни. Ще се сътвори комисия в организацията, която да се занимава с мониторинг на практическите изпити. Веднъж на инцидентен принцип и при втори случай – при тъжби и сигнали, изясни още Войновски.
В момента има опция за обжалване на резултатите от изпита, само че мъчно се преценя. Това ще се промени –изпитът няма да се стопира авансово.
Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов съобщи, че има логичност в тези оферти и те самите са ги подали преди шест години. Той изясни, че има някои особености и до края на годината надали ще бъде допустимо. По думите му ще се наложи смяна в програмата и увеличение на часовете за курсистите.
Войновски разяснява, че GPS системата ще генерира няколко маршрута, които въпреки всичко ще се подават от хора и терзанията, че ще се попада на поправки са неоснователни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР