Подаването на маршрути по GPS и създаване на специална мониторингова

...
Подаването на маршрути по GPS и създаване на специална мониторингова
Коментари Харесай

GPS маршрути и мониторингова агенция се борят с корупцията при шофьорските изпити

Подаването на направления по GPS и основаване на специфична мониторингова организация са част от ограниченията на Автомобилната администрация за справяне с корупцията при шофьорските изпити.

По думите на шефа на „ Автомобилна администрация “ Дамян Войновски задачата е да се понижи субективния фактор в изпитите. Той е безапелационен, че при теоретичната част това към този момент е реализирано и благоприятни условия за операция няма, а в този момент вниманието е ориентирано към практическия изпит.

„ Идеята ни е да утвърдим авансово направления с идентична степен на компликация, които да покажат уменията на курсиста и програмен продукт да дефинира по кой път да се кара. Така ще се избегне опцията изпитващият да дефинира по-лесен или по-труден маршрут”, уточни той.

Ще се работи върху методиката за оценка на курсистите – критериите да са ясни и еднопосочни. Ще се сътвори комисия в организацията, която да се занимава с мониторинг на практическите изпити. Веднъж на инцидентен принцип и при втори случай – при тъжби и сигнали, изясни още Войновски.

В момента има опция за обжалване на резултатите от изпита, само че мъчно се преценя. Това ще се промени –изпитът няма да се стопира авансово.

Йонко Иванов, който е ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, съобщи, че има логичност в тези оферти и те самите са ги подали преди шест години. Той изясни, че има някои особености и до края на годината надали ще бъде допустимо. По думите му ще се наложи смяна в програмата и увеличение на часовете за курсистите.

Войновски разяснява, че GPS системата ще генерира няколко маршрута, които въпреки всичко ще се подават от хора и терзанията, че ще се попада на поправки са неоснователни.

Повече вижте във видеото:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР