Подари време е мотото на благотворителната кампания, насочена към възрастните

...
Подари време е мотото на благотворителната кампания, насочена към възрастните
Коментари Харесай

Благотворителна кампания Подари време, насочена към възрастните и самотни хора

" Подари време " е мотото на благотворителната акция, ориентирана към възрастните и самотни хора, която започва по самодейност на Неврокопската света митрополия. В нея се включват институции и общественици, а сътрудници на самодейността са сътрудниците от Радио Благоевград.

Целта на акцията е освен материалната помощ за тези, които имат потребност, а потребността да разчупим самотата на хората, да чуем тяхната болежка и вяра, сподели митрополит Серафим, който слага началото на самодейността: 

" Трябва да насочим внимание към доста хора, които живеят сами по домовете си, и то във възраст, в която това не е уместно. Със сигурност те имат нужда от другарство, от внимание, от подкрепяне, от другарство, от грижи, изключително тези хора, които към този момент са останали сами, нямат до себе си околните си, децата си, приятелите си ".

Това е поколението, на което изискуем всичко, и отплатата ни в никакъв случай няма да е задоволителна, добави митрополит Серафим:

" Това е поколението, което съумя да възпита на полезности, на добродетели. Поколение, което в огромна степен раздаде себе си за народа ни и за отечеството ни ".

Редица държавни институции и общественици обявиха предпочитание да бъдат част от акцията. Служителите от Областна администрация Благоевград в продължение на две седмици ще посещават възрастните хора от вкъщи „ Света Петка “, като през днешния ден дружно с тях ще украсят и Коледната елха. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР