Подаръците за близките понякога ни затрудняват. Първо, защото за всичките

...
Подаръците за близките понякога ни затрудняват. Първо, защото за всичките
Коментари Харесай

Идея за подарък: за баба и дядо

Подаръците за околните от време на време ни затрудняват. Първо, тъй като за всичките тези години е имало стотици мотиви, за които сме им подарявали нещо, второ, тъй като подаръците за тях постоянно носят част от нашето сърце, душа и обич. А да дадеш веществен образ на тези духовни неща си е мъчно, както и да го погледнеш.

Тази концепция за подарък доста се хареса от нашите баба и дядо, тъй като сега огромната им наслада е първото внуче, тъкмо това и нарисувах на детското боди. Баба и дядо, бебче и едно сърчице. Поводът е годишнина от сватбата на баба и дядо. След като нарисувах бодито, снимах внучето с него, извадих фотографията на хартия, сложих я в рамка и всичко това дружно с един букет подарихме за празника (е без внучето де:) )

Какво би трябвало да знаем за текстилните бои за изобразяване.

Има такива за тъмна и светла основа. Тези за тъмна са подобаваща за платове, които са тъмни, по този начин рисунката ни не прозира.

Платът, върху който рисуваме, е добре да да бъде от естествена материя /памук, лен/ или най-малко с доста малко изкуствени влакна в нея.

За да се резервира цветът след пране, е нужно рисунката да бъде закрепена с ютия или във фурна. Освен за тъмна и светла основа, има и бои с 3D, брокатен, железен резултат.

Текстилът,който ще рисуваме изглаждаме с ютия и под него подлагаме парче пълен картон (или друго, което да не изцапа повърхността под рисунката при положение, че наслоим повече боя).

Предлагам ви, преди този момент да нарисувате пробно това, което желаете върху хартия
След като рисунката изсъхна, сложих хартия за печене върху нея и я изгладих с ютия за към 5 минутки. Тази фиксация прави рисунката устойчива при пране. За страдание най-малко аз не съм разкрила бои, които най-малко малко да не избледнеят. Имайте поради, че в тази ситуация бодито е по-скоро единствено за украса и фотографията. Не считам, че е уместно за тази възраст, дълъг допир с тези бои за бебе.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР