Подалият оставка вицепремиер Валери Симеонов взел решението да се оттегли

...
Подалият оставка вицепремиер Валери Симеонов взел решението да се оттегли
Коментари Харесай

Симеонов за оставката: Правя това, което ми диктува моята съвест, не го правя под натиск

Подалият оставка вицепремиер Валери Симеонов взел решението да се отдръпна от поста си в държавното управление в петък следобяд откакто се съветвал със своята партия НФСБ и с съдружните си сътрудници, главно с Красимир Каракачанов. Това заяви той пред медиите, аргументирайки своята оставка. Министър-председателят Бойко Борисов е приел оставката на Симеонов.
 
" Не мога да си разреша да тежа на това ръководство като воденичен камък, създавайки предпоставки за публични настроения, митинги и офанзиви освен от опозицията, а и от извънпарламентарни партии и цели групи на обществото ", сподели Симеонов, като за следващ път посочи, че не му е " детската фантазия да бъде вицепремиер ".
 

" Причините са продължаващата медийна акция от последните два дни, в която акция като продължение на акцията, която беше провеждана по отношение на мен във връзка изказването ми за митинги пред Министерския съвет, само че продължението на тази акция към този момент слага акцент не върху моята персона в качеството ми на вицепремиер, а и върху народни представители от НФСБ ", твърди Симеонов.
 
" Ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна акция, от която се възползват и избрани политически сили. Наясно съм, че тази медийна акция удря върху престижа на държавното управление и се трансформира в една спънка за естественото действие на настоящето ръководство. Това аз не мога да си разреша. Не става въпрос за моята персона, не става въпрос единствено за партията, на която съм началник, само че става въпрос за ръководството на България - ръководство, което дефинирам освен аз, само че и моите сътрудници, като извънредно сполучливо, едно от най-успешните. И аз не мога да си разреша да тежа на това ръководство като воденичен камък, създавайки предпоставки за публични настроения, митинги и офанзиви освен от опозицията, а и от извънпарламентарни партии и цели групи на обществото. Това е повода аз да си подам оставката, защото както съм казвал и различен път - не ми е детската фантазия да съм вицепремиер и съм заел този пост само тъй като упорстваха моите сътрудници да бъда като поръчител на това ръководство, участвайки в него, като подсигурявам и поддръжката на партията, която управлявам ", сподели Валери Симеонов и добави, че в никакъв случай не поставял условия да бъде подобен.   " Пак дублирам - не ми е самоцел, от този пост не съм си представял, че човек може да влиза в изпълнителната власт, с цел да вади някакви облаги ".
 
" Към сегашния миг смятам, че най-правилната постъпка и от морална позиция е да не сътворявам проблеми на държавното управление на Оперативна програма и ГЕРБ. Повтарям, това е в следствие и на едно въодушевление, което значително дава мощ и налива вода в мелницата на едни повсеместни митинги. И естествено, че моята постъпка цели да лиши митингите от тяхното съображение най-малко отчасти. Хайде в този момент да забележим като вицепремиера Валери Симеонов си подава оставката, дали ще не престават тези митинги и с какви искания. А другояче може би разбирам и това, че не съм добре признат в медийното пространство, тъй като аз не съм общоприет политик, аз считам, че би трябвало да се споделя истината, че човек би трябвало да е почтен, пореден, твърдоглав, деятелен и ефикасен във всяко нещо, с което се захване. Така че няма никаква драма в това, върша това, което ми диктува моята съвест, не го върша под напън и на въпроса дали ми е споделил Борисов, занапред ви споделям, че няма такова нещо. Решението съм взел през днешния ден следобяд откакто съм се съветвал с моята парламентарна група и моите сътрудници надлежно, главно с Красимир Каракачанов и в този момент посрамвам решението си ", сподели Симеонов пред медиите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР