Подалият оставка шеф на строителния надзор в София Влади Калинов

...
Подалият оставка шеф на строителния надзор в София Влади Калинов
Коментари Харесай

Фандъкова: Общински съветници и омбудсманът подвеждат хората, ПУП-овете спират нови строежи

Подалият оставка началник на строителния контрол в София Влади Калинов го направи поради терасата на Пламен Георгиев. За мен доверието е извънредно значимо и без значение че притежателят е купил покрива в този тип още през 2007 година, това не е мотив да не бъдат разрушени противозаконните постройки. 
 Фандъкова: Необходим е обстоен организационен проект за Борисовата градина, с цел да не се строят хотели
Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по Нова тв. Работила съм постоянно по този метод, разделяла съм се с хора, които са работили добре, само че са създали неточност, сподели кметът.

Когато взема решение дали ще се кандидатирам за нов мандат, ще го разглася, отговори на въпрос за бъдещите си политически планове Фандъкова. Кампаниите постоянно са в отрицателен проект и без значение дали аз ще бъде претендент на ГЕРБ, акцията на партията ни ще бъде с хрумвания какво да се направи по-добре. 

Тя изясни, че настояванията на протестиращите жители, подкрепени от съветници от Българска социалистическа партия и ДСБ, както и от националния омбудсман Мая Манолова, Столичният общински съвет да не приема повече ПУП-ове, е заблуждение на хората. Защото точно Подробните устройствени проекти са метод да бъдат върнати раздадени в предишното общински парцели или да се спрат нови градежи. 

Аз съм за това СОС да спре произнасянето по устройствени проекти, които се отнасят до огромно строителство и до унищожаването на дребното останали зелени площи, детски площадки, градинки, междублокови пространства. Даже бих разширила това искане – сходна възбрана за изговаряне от страна на Общинския съвет за заличаване на части от зелената система на столицата, би трябвало да се разпространят и върху работата на идващия Общински съвет, разгласи през вчерашния ден омбудсманът Мая Манолова на митинг пред общината на " Обединена София ". 

Най-големите проблеми на огромните поправки в София, включително и на Граф Игнатиев, е в плановете, добави Фандъкова. Все още Графа не е въведен в употреба, има опция и за нови наказания, стана ясно от думите на кмета. 

Планът за Борисовата градина ще стане подготвен, когато го приема СОС - в случай че проектантът не одобри моите оферти, ще упорствам това да направи Столичният общински съвет, сподели Фандъкова. Тя напомни покупко-продажбите за лятната къпалня " Мария Луиза " и Летния спектакъл от времето на сините и акцентира, че с Подробен устройствен план на Борисовата се отнеме опцията на частните притежатели да вършат друго, с изключение на да отворят басейните. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР