Подалият оставка министър на спорта Радостин Василев заяви пред Би

...
Подалият оставка министър на спорта Радостин Василев заяви пред Би
Коментари Харесай

Радостин Василев: Тошко ми каза: „Пич, Дългия каза да не закачаш Сталийски“. 


Подалият оставка министър на спорта Радостин Василев съобщи пред Би Ти Ви, че е бил разпитан през вчерашния ден в столичната полиция, където е постъпил сигнал против него от притежателите на ресторанта „101 Bar and Dinner“ в столичния кв. „Дианабад“ наоколо до басейн „Диана“. По думите му в сигнала е записано, че се е разхождал в заведението надменно. Изказването му идва ден след конференцията, на която разгласи, че той и още петима депутати напущат „Има подобен народ“. По време на брифинга той сподели, че ръководителят на парламентарната група на политическата мощ Тошко Йорданов му е споделил: „Пич, Дългия сподели да не закачаш Сталийски“.

На 7 юни, след акция в ресторанта, приходната организация осведоми, че заведението е затворено за 14 дни поради нарушаване на условията за вписване и отчитане на продажбите. На 9 юни от заведението оповестиха, че то още веднъж е отворено, откакто Административен съд – София-град, анулира затварянето на обекта. По информация на „Капитал“ собствеността на заведението се свързва, въпреки и непряко, с Александър Сталийски. През 2009 година Сталийски беше разказан оттогава досегашния министър председател Сергей Станишев като част от неофициален кръг „Котараците“, който е непосредствен до Бойко Борисов.

Василев сподели още пред Би Ти Ви, че за него, а и за доста други хора, не е загадка на кого е заведението и че посредством подставени лица то се управлява от Сталийски.

„За мен не е загадка на кого е заведението. За цялото българско общество не е загадка. Защо би трябвало да го крием и да се плашим, че това е на Сталийски? Аз съм юрист, мога да сложа 15 индивида подставени лица да ръководят ваши бизнеси, само че бизнесът е ваш“, сподели Василев.

Той акцентира, че договорът за наем на заведението ще бъде преустановен, до момента в който е състезателен министър. Ресторантът е част от активите на ведомството му и по тази причина той изрази удивление, че е бил упрекнат, че дружно с още няколко души от екипа си са се разхождали надменно в парцел, който е благосъстоятелност на министерството.

Радостин Василев сподели още, че при сключването на контракта за наем е било записано, че капиталовата стратегия е имала предел от 500 хиляди лв.. Въпреки това по думите му в обекта са вложени 3.5 млн. лв., само че те са били за възобновяване на заведението, а не за подобряването на басейните в спортната база. Според него една салата в ресторанта коствала 20 лева и никой състезател не можел да се храни там. След това той изреди още няколко противозаконни действия в заведението. Министърът добави, че поради всичко това ще подаде сигнал и против някогашния изп. шеф на „Национална спортна база“ ЕАД Пламен Манолов, оповестява dnevnik.bg

Готини пичове, само че не за политиката

Спортният министър в оставка разяснява и двама от депутатите на „Има подобен народ“ – Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, които през вчерашния ден проведоха брифинг, с цел да се оплачат от дейностите на отцепниците и да оповестят, че партията е подложена на напън от мутри.

„Не мога да кажа че са неприятни хора. Те са готини пичове, само че са готини пичове за всичко друго, само че не и за политика“, сподели Василев.

Той добави, че е получил недоволства от депутати от „Има подобен народ“ за държанието на Йорданов. Той се държал надменно и безпардонно, употребявал недодялан език към народните представители и поради всичко това, както и поради „начина, по който изглежда“, бил мразен от депутатите.

Кой е Радостин Василев?

Адвокатът е роден на 1 януари 1985 година в Плевен. Завършва „ Право “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Основател и ръководещ съучастник е на адвокатско сдружение „ Радостин Василев “. То е интернационална адвокатска адвокатска фирма, профилирана в региона на гражданското, облигационното, комерсиалното, вещното, трудовото, административното, интернационалното частно право и арбитраж. Дейността му е обвързвана с даване на правни услуги и в региона на фамилното, наследственото, авторското и данъчното право.
В продължение на няколко години е основен юрист на ПФК ЦСКА, откъдето придобива социална известност. Част е от юридическия екип в някои от най-тежките години на „ алените “ след 2008 година при ръководството на Александър Томов и „ Титан “, когато против клуба се водят десетки каузи.

След това юристът насочва напъните си към активността на своята адвокатска фирма. Участва в отбраната на Федерацията по повдигане на тежести след тежкия допинг скандал през 2015 година. Защитавал е футболисти като Ивелин Попов, Кирил Десподов, Спас Делев и Иван Иванов, както и бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви.

През 2017 година се включва в работата към кандидатура на Любослав Пенев за президент на БФС. През 2020 година става основател на Политическа партия „ ИТН “ с водач Слави Трифонов.

„ И в страната ни, и във футбола мръсниците желаят да те смачкат, да те няма, присмиват се, наскърбяват. Твърде дълго е било мракобесна нощ в нашата татковина, а във футбола безусловно непрогледна. Хората са привикнали със положението на заспалост. То се е трансформирало в съществуване и оттова в схващане. Вече си мислят, че тъмното им харесва, заблуждават се, че виждат в него, и даже го смятат за норма. Скоро ще играем футбол на мрачно и ще се радваме.“ – споделя Василев.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР