Подалите документи за обезщетение за безработица в САЩ паднаха под

...
Подалите документи за обезщетение за безработица в САЩ паднаха под
Коментари Харесай

За първи път под 1 млн. безработни в САЩ от почти пет месеца

Подалите документи за обезщетение за безработица в Съединени американски щати паднаха под 1 млн. за първи път от съвсем 5 месеца , осведомят АП и MarketWatch.

Министерството на труда заяви, че броят на подалите молби за обезщетение за безработица падна до 963 000 , втори следващ спад, от 1,2 милиона предходната седмица. Спадът посочва, че има закъснение на уволненията, въпреки че данните за последната седмица към момента са над равнищата преди пандемията от под 700 000.
 1,3 млн. безработни в Съединени американски щати за седмица
1,3 млн. безработни в Съединени американски щати за седмица

Подалите документи за безработица са с 10 000 по-малко за седемте дни до 11 юли

Анкетирани от MarketWatch икономисти предвидиха 1,08 милиона безработни за седемте дни до 8 август.

Пандемията от ковид, ограничаващите ограничения и невъзможността на доста американци да пазарят, пътуват или да се хранят на открито не престават да отслабват стопанската система и да принуждават компании да редуцират служащи . 23 щата стопираха отварянето на бизнесите.

Като цяло по-малко хора не престават да получават обезщетение за безработица. Тази цифра падна до 15,5 милиона от 16,1 милиона предходната седмица.

В продължение на месеци безработните получаваха спомагателна федерална помощ от 600 $ на седмица с изключение на тази на щатско равнище. Но федералните заплащания изтекоха и договарянията в Конгреса за удължение на тази финансова помощ, евентуално в по-малък размер, се провалят към този миг.

От трудовото министерство оповестиха, че 28,2 милиона души получават някаква форма на обезщетение за безработица , което е спад от 31,3 милиона седмица по-рано.
 Нови 1,48 млн. безработни в Съединени американски щати за седмица
Нови 1,48 млн. безработни в Съединени американски щати за седмица

Общият брой на безработните от началото на епидемията е над 47,2 млн. души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР