Подалата оставка зам.-министър на труда и социалната политика Росица Димитрова

...
Подалата оставка зам.-министър на труда и социалната политика Росица Димитрова
Коментари Харесай

Зам.-министърът със скъпата командировка ще влезе в екипа на Валери Симеонов

Подалата оставка зам.-министър на труда и обществената политика Росица Димитрова най-вероятно ще стане консултант на вицепремиера Валери Симеонов, в чийто сектор е тази активност. Това заяви ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Димитрова подаде оставка през вчерашния ден след отрицателна социална реакция поради това, че е пътувала в командировка в Ню Йорк със безценен самолетен билет. Тя взе участие във конгрес за политиките по отношение на хората с увреждания в миг, в който майки на заболели деца стачкуваха в София против неналичието на политики в тяхна поддръжка, а като се върна, изясни, че България е получила поздравления за достиженията си в тази област.

Премиерът Бойко Борисов одобри оставката, само че вицепремиерът Валери Симеонов, който е представител на съдружния сътрудник " Обединени патриоти " реагира остро, че оставката на добър по думите му експерт не е съгласувана с него.

От думите на Цветанов се разбра, че Димитрова е от дълго време обвързвана с ГЕРБ. Тя е от неговия изборен регион Велико Търново. " Познавам я, откогато върша политика. Присъствал съм на доста нейни срещи с хора с увреждания, тя над 20 година работи в обществената сфера ", сподели зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази съмнение, че е имало " сюжет това да се случи ". От думите на Цветанов се разбра, че отговорността за скъпата командировка е на министър Бисер Петков, в чиито пълномощия е да подписва заповедите за командироване. Форумът е трябвало да бъде посетен от български представител на високо равнище, тъй като България го е председателствала, а министърът не е могъл да пътува във време на митинги, тъй като това щяло да се изтълкува още по-лошо.

Димитрова икономисала пари като нощувала в общежитието на българското консулство, тъй че подозренията, че е употребила командировката за екскурзия са несъстоятелни, съгласно Цветанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР