Подалата оставка ръководителка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова потвърди,

...
Подалата оставка ръководителка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова потвърди,
Коментари Харесай

Невена Зартова потвърди, че е в приятелски отношения с партньор на Нотариуса

Подалата оставка ръководителка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова удостовери, че е в " дългогодишни другарски връзки " с Велимир Атанасов - юрист и съучастник на убития Мартин Божанов - Нотариуса.

Атанасов беше посочен поименно като индивидът, който е упражнявал тормоз против гръцката компания " Данаос Девелъпмънт ", които са съсобственици в Sofia Ring Mall и влагат в недвижими парцели.

В изявление за " 24 часа " шефът на сдружението споделя по какъв начин Атанасов е парадирал с " прочувствените си връзки " със Зартова, с цел да го сплашва.

Зартова разгласи, че се познава с Атанасов още от 2005 година, когато той е работил като арбитър, и другарството им " не е загадка за нигого ".

Тя удостовери и че Атанасов ѝ е " споделял ", че има общ бизнес с Мартин Божанов - без да излиза наяве в какъв подтекст е воден този диалог. Зартова твърдеше, че с въпросния юрист съзнателно избягвали да разискват съответни каузи.

" Той ми е споделял този факт (за съдружието, б.р.), само че нищо повече като съответни каузи, водени от него или от тях двамата ", сподели тя.

Не стана ясно дали Атанасов и Божанов са опитвали да ходатайстват през нея за други производства, по които те официално не се водят страна или процесуални представители - подобен беше казусът с Ивайла Бакалова и Веселин Денков, да вземем за пример.

Тогава Божанов беше опитал да вземе 100 000 евро от Бакалова, с цел да обезпечи освобождението на Денков от ареста, като е показал извънредно знание за детайлите по делото, без нито един път да е стъпвал в правосъдната зала.

Тя отхвърли да " вземе отношение " за аргументите за прекратяването на 17-те преписки против Божанов, заведени в Софийската районна прокуратура, които в никакъв случай не са стигнали до обвиняване и съд.

Две от тях са формирани по сигнали през 2020 и 2021 година, само че съгласно нея - прокурорите ги прекратили, тъй като решили, че е " изтекла безспорната отминалост " и тъжителите са показали " доста остарял интервал, в който са излъгани ".

Зартова не откри нищо притеснително в това, че нейният фамилен другар има " консултантски бизнес " с осъждан нарушител като Нотариуса - тя твърди, че схванала за съществуването му през 2021 година, когато Антикорупционният фонд го освети в своето следствие.

Тя разгласи, че е решила да подаде оставка, с цел да " не пречи " на работата на Софийската районна прокуратура, откакто Борислав Сарафов я подложил на четвърта поредна проверка за последната година.

Зартова се учуди от декларацията на четиримата ѝ заместници, които по-рано подадоха оставка настрана от нея и се разграничиха от дейностите ѝ. Тя попита от какво тъкмо се разграничават, откакто до момента са вземали решения дружно с нея като екип.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР