Подалата оставка като зам. социален министър Росица Димитрова може да

...
Подалата оставка като зам. социален министър Росица Димитрова може да
Коментари Харесай

Подалата оставка Росица Димитрова може да стане съветничка на Валери Симеонов

Подалата оставка като зам. обществен министър Росица Димитрова може да стане консултант на вицепремиера Валери Симеонов, обяви тази заран пред Нова тв ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 Зам.-министърът в оставка Росица Димитрова разгласи, че била
Тя нямаше различен потребен ход, с изключение на да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея, само че това не значи, че ще я изгубим като специалист, добави Цветанов.

Валери Симеонов обществено изрази несъгласието си с отстраняването на Димитрова през вчерашния ден. Той изрази и раздразнението си заради обстоятелството, че то не е било в съгласие с него. Кто вицепремиер той следи точно обществената политика.

" Говорих с Валери Димитрова за Росица Димитрова през вчерашния ден. И двамата сме на мнение, че тя е добър експерт. Валери Симеоново има желание да я вземе за консултант в неговия кабинет ", сподели Цветанов.

Димитрова подаде оставка след рецензиите във връзка с присъединяване ѝ в 11-ата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, извършена в Ню Йорк. Оказа се, че общественото министерство е платило над 16 хиляди лева за самолетни билети единствено за една командировка. Димитрова е пътувала в бизнес класа с билет за 8306 лева, държавният специалист от отдел " Интеграция на хората с увреждания " Надежда Харизанова е била в икономичната класа против 2016 лв..

" Да безценен е (билетът, бел. ред.). И на мен не ми харесва, че е толкоз безценен ", разяснява през вчерашния ден Димитрова. Тогава тя съобщи, че ще се върна на работа в община Велико Търново.

" В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на страната, с цел да може да бъде в безценен хотел ”, увери Цветанов.

" Росица Димитрова е имала планувана друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя би трябвало да показа България на нужното високо равнище на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е ръководител на форума за интервала 2017-2018 година и в това си качество провежда конференцията ", разясни още Цветанов.
По думите му тя е направила извънредно доста за хората с увреждания и постоянно е работила в полза на хората.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР