Подадоха жалба срещу лекар заради обида и изгонване от болницата.

...
Подадоха жалба срещу лекар заради обида и изгонване от болницата.
Коментари Харесай

Близки на пациентка подадоха жалба срещу лекар, изгонил ги от болница

Подадоха тъжба против доктор поради засегнатост и изпъждане от болничното заведение. Случаят е от Дупница.

Предисторията е отвод на лекаря да одобри в болничното заведение 82-годишна жена, твърди нейната внучка Иванка Атанасова. Според младата жена докторът изхвърля документите за банкет, които пациентката носи от незабавния център. Започва гонене по коридорите.

„ Преследвах го, безусловно го преследвах, до момента в който баба ми береше душа, тя нямаше мощ да диша, нямаше въздух, нямаше кислород”, споделя внучката пред БТВ. „ Първата му имитация беше: „ Ще ви изхвърля от болницата”, показва и синът Йордан Йорданов. Днес старата жена е в болничното заведение след интервенция на завеждащия вътрешно поделение. „ Псуваше, не съм чула такава приказка от човек, който е необразован и не е влизал в учебно заведение, това не съм очаквала, аз обичах най-вече лекарите”, съобщи Елинка Искренова.

Д-р Апостолов не е на промяна. След случая е в отпуск, не дава отговор и на телефона си. „ Постъпката е неоправдателна, не може никой да адмирира сходно държание и сходно отношение към пациент. Взети са мерки”, разяснява доктор Елена Гюзелева, завеждащ вътрешно поделение в МБАЛ – Дупница.

Официалното пояснение на доктора е, че е върнал пациентката за ново направление, тъй като с това, с което е пристигнала, не може да я одобри. А околните на старата жена подадоха тъжба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР