Подадох сигнал до Централната избирателна комисия срещу председателя на ГЕРЛ

...
Подадох сигнал до Централната избирателна комисия срещу председателя на ГЕРЛ
Коментари Харесай

Адвокат подаде сигнал до избирателна комисия срещу Борисов заради нападки срещу Радев

Подадох сигнал до Централната изборна комисия против ръководителя на ГЕРЛ Бойко Борисов за тежко нарушаване на Изборния кодекс, заяви във " Facebook " юрист Емилия Недева. Тя показва, че по Българска национална телевизия е пуснато 6 минутно изявление на някогашния министър председател, в което той атакува претендента за президент Румен Радев и пропагандира в интерес на другия претендент Анастас Герджиков.

Борисов направи изявлението си пред публицисти откакто гласоподава, като на въпрос за кого е дал своя вот разгласи, че ще е " огромен срам ", в случай че Румен Радев стане президент. Той уточни още, че актуалният държавен глава е съумял да скара България с всички нейни съседи, като основал действителна опасност за вълна от незаконни мигранти и етнически спорове.

Борисов засяга позицията на Радев,, което провокира доста мнения. " Искрено се надявам българите да проявят разсъдък и да изберат ректор на ректорите, пред един който ни вкара в интернационален скандал ", сподели още водачът на ГЕРБ.

Адвокат Недева счита, че откакто ЦИК е показала праволинейност и е в изборния ден на 14 ноември за оповестяването на името на кандидат-президента, за който е дал своя вот, " няма място за подозрение, че следва да приложи закона с цялата му суровост във връзка с доста по-тежкото нарушаване, позволено от Бойко Борисов ".

" Противното би било демонстрация на двоен стандарт и неприемлива пристрастност. Считам, че следва да бъде наложена съответна глоба и на Българска национална телевизия, за това, че популяризира изказаните в нарушаване на ИК думи на Бойко Борисов и по този метод те доближиха до голяма публика от гласоподаватели, част от които безспорно биха били повлияни от изречените думи ", показва още юристът.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР