Подадох си оставката пред генералния директор на БНР – дали

...
Подадох си оставката пред генералния директор на БНР – дали
Коментари Харесай

Нов трус в БНР по случая Силвия Великова - оставка на директора на Хоризонт

Подадох си оставката пред генералния шеф на БНР – дали тя ще бъде призната, не е мое решение. Това съобщи към момента актуалният шеф на стратегия " Хоризонт " Николай Кръстев, който нашумя с решението си да намали емблематичната водеща на „ Преди всички “ Силвия Великова.
На въпрос за какво си подава оставката, Кръстев отговори следното: " За отговорност за неприятни дейности ". Той изясни, че дейностите му по отношение на Силвия Великова провокирали " вълна от неразбиране ". Кръстев сподели и, че за него било изненадващо, че е станал шеф на стратегия " Хоризонт " - припомняме, че той работеше в телевизия Bloomberg, а при напускането му негов към този момент някогашен сътрудник написа във Фейсбук, че му желае триумф, тъй като знае какво го чака.
Николай Кръстев отхвърли да му е оказван напън за решението за Великова.
Същевременно, написалият оставката си Кръстев изясни, че в Съвет за електронни медии имало сигнал за нарушение на персонални данни на невръстен от БНР. Той не даде детайлности какъв е казусът, като препрати към уеб страницата на Съвет за електронни медии. На въпрос за какво тогава през вчерашния ден генералният шеф на БНР Светослав Костов уточни като причина за свалянето на Великова длъжностната ѝ характерност – тя била старши редактор, а не кореспондент и водещ, Кръстев не разяснява всъщност разминаването, а единствено че за него въпросът бил поради случая със Съвет за електронни медии. Той отхвърли, че изобщо е говорено с Великова за избора на нов основен прокурор, само че призна, че в случай че не е на сегашната си позиция, а е просто публицист, е щял да подозира, че случилото се е тъкмо поради избора на Гешев.
" Силвия Великова не е свалена, работата ѝ продължава, идната седмица продължава - в сряда и петък, ще води сама ", заключи Кръстев при експлицитни въпроси на Actualno.com.
Относно днешната утринна профилактика на излъчването на БНР, Кръстев разяснява, че не е механически експерт, като посочи, че управлението на БНР е водело диалози с НУРТС да не се прави профилактика в този момент, само че безрезултатно.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР