Подадените молби за убежище във Франция са стигнали рекордните 100

...
Подадените молби за убежище във Франция са стигнали рекордните 100
Коментари Харесай

Франция получи рекордните 100 хил. молби за убежище през 2017-а

Подадените молби за леговище във Франция са стигнали рекордните 100 хиляди през предходната година . Това демонстрират формалните данни, откакто държавното управление на президента Еманюел Макрон изготвя горещо обсъждано ново законодателство по отношение на имиграцията, оповестява " Франс прес ".

Според управляващите размерът на идващите е бил " исторически ", като албанците са най-голямата група претенденти, макар че страната им се преглежда от Франция като безвредна.

" Това удостоверява, че Франция е една от страните, получаващи най-вече молби за леговище в Европа ", разяснява шефът на Агенцията за отбрана на бежанците Паскал Брис.

" Това е историческо ниво ", добави той, макар че означи, че броят на кандидатствалите е единствено на половина на този в прилежаща Германия през предходната година.

Правителството на Макрон се приготвя да показа законопроект по отношение на имиграцията през идващия месец, само че неговата центристка партия " Република напред " е разграничена по въпроса по какъв начин да се оправи с казуса.

Макрон и премиера Едуар Филип се зарекоха да ускорят процеса по култивиране на молбите за леговище и да предложат усъвършенствани условия за сполучливите претенденти.

Но те също по този начин дадоха обещание доста по-твърда линия към икономическите мигранти, което ще значи повишен брой на депортациите и по-строг надзор върху идващите хора.

В новогодишното си обръщение Макрон предизвести, че Франция " не може да посрещне всички ", макар че даде обещание имиграционна политика, балансираща сред " хуманността и успеваемостта ".

Албанците съставляват най-голямата група, кандидатстваща за леговище във Франция през предходната година - към 7 600 възрастни, като съвсем всички от тях ще бъдат върнати у дома, защото тяхната страна се счита за " безвредна ".

Френските управляващи приписват 66-процентния растеж в молбите за леговище от страна на албанците на " икономическата имиграция ", въпрос, за който той сподели, че е стеснителен за управляващите в двете страни.

Албания разгласи проект за деяние през юли за битка с трафика на хора, като Франция се оплака, че прекомерно доста места в нейните бежански центрове са заети от албанци, на които в никакъв случай няма да бъде предоставено леговище.

Афганистанците съставляват втората по величина група през предходната година с близо 6000 заявки, следвани от мигранти от Хаити, Гвиана и Судан.

Молбите от Сирия са намалели с 10 % до малко над 3000, въпреки че съвсем всички от тях са получили леговище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР