Подаден е сигнал за нарушения на експлоатацията и екологичните норми

...
Подаден е сигнал за нарушения на експлоатацията и екологичните норми
Коментари Харесай

АБВ подаде сигнал в КЕВР за нарушения на газонаходище в Галата

Подаден е сигнал за нарушавания на употребата и екологичните правила на газонаходището в Галата.

Сигналът е импортиран в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) от ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков.

Петков настоя енергийният регулатор да извърши цялостна инспекция на собствеността на концесионера на находище Петрокелтик България ЕООД.

Понастоящем концесионерът, който е регистриран в офшорна зона - на Каймановите острови - е с неразбираема благосъстоятелност на капитала.

Петков съобщи, че би трябвало да се изиска цялостен разбор от Министерството на енергетиката, както и копие от контракта за концесия. Целта е да се откри правото на активността по осъществяване на газосъхранение.

" През ноември 2017 година , с писмо до Министерството на енергетиката, концесионерът е декларирал, че не е в положение да добива повече газ. С това всички уреди би трябвало да преминат безплатно в ръководство на страната ", уточни Румен Петков.

Той добави, че концесията се експлоатира по непрофесионален метод и това води до загуби на подземни благосъстояния. Освен това той изрази терзанието си, че министерството и енергийният холдинг не са подхванали никакви дейности в тази посока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР