Подаден е сигнал в ГДБОП за подвеждащо промотиранеОт Министерството на

...
Подаден е сигнал в ГДБОП за подвеждащо промотиранеОт Министерството на
Коментари Харесай

Сайт предлага продукти и стоки от името на Министерството на здравеопазването

Подаден е сигнал в ГДБОП за подвеждащо промотиране

От Министерството на здравеопазването /МЗ/ са изпратили сигнал до шефа на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " основен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, шеф на отдел " Компютърни закононарушения " към ГДБОП. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването.

Сигналът е поради спекулации с името на заместник-министъра на опазването на здравето Светлана Йорданова, с Министерство на здравеопазването и с Българската национална телевизия за продажба на артикули.

От Министерство на здравеопазването упорстват навреме да бъдат подхванати всички законови дейности за идентифициране на източника на подправената информация и за подвеждането му под отговорност.

Министерство на здравеопазването по никакъв метод не промотира, нито пък продава лекарствени артикули и хранителни добавки посредством интернет уеб сайтове, допълниха от пресслужбата. Министерство на здравеопазването не основава медикаменти и не има аптеки, в това число и аптеки за онлайн търговия.

Сайтът (https://bg3.jimbosjoint.com/gratisro/?utm_content=akidder8&utm_source) е посочен в сигнала до ГДБОП. В него се съдържат изрично погрешна информация и вършат внушения, които са рискови за потребителите, а могат да бъдат и рискови за тяхното здраве.

От институцията насочат зов всеки жител, натъкнал се на подправен уебсайт на Министерство на здравеопазването, на уеб сайтове за онлайн продажба на добавки и медикаменти, спекулиращи с институцията, да подаде сигнал на имейл - [email protected], или да се обърне към способените органи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР