Подаде оставка най-високопоставеният дипломат, отговарящ за Европа в Държавния департамент

...
Подаде оставка най-високопоставеният дипломат, отговарящ за Европа в Държавния департамент
Коментари Харесай

Зам.-държавен секретар на САЩ подаде оставка

Подаде оставка най-високопоставеният посланик, отговарящ за Европа в Държавния департамент на Съединени американски щати, след единствено 16 месеца на своя пост, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки известие в Туитър на пресслужбата на ведомството.

В него се споделя, че Уес Мичъл ще напусне поста си на помощник-държавен секретар по въпросите на Европа и Евразия на 15 февруари. Според заместник-шефа на пресслужбата на Държавния департамент Робърт Паладино, Мичъл се е показал като "ценен и ефикасен водач " и "добър другар на нашите съдружници и сътрудници в Европа ".

Оттеглянето на Мичъл идва във време на комплицирани връзки сред Вашингтон и европейските столици поради различия по въпросите на търговията, разноските за защита и излизането на Съединени американски щати от съглашението с Иран, отбелязва АП и прибавя, че това е удар против напъните на администрацията на президента Тръмп да резервира трансатлантическото единение.

Мичъл пое този виновен пост през октомври 2017 година при някогашния държавен секретар Рекс Тилърсън, откакто 12 година преди този момент бе работил за мозъчен концерн по централноевропейските въпроси.

По-късно през днешния ден Ройтерс популяризира и писмото с оставката на Мичъл, датирано от 4 януари, в което той споделя, че е завършил това, което е било задачата му на този пост, и желае да прекарва повече време със фамилията си, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР