Под звучните скандирания "само Левски" и пред погледа на над

...
Под звучните скандирания "само Левски" и пред погледа на над
Коментари Харесай

Даниел Илиев грабна европейската титла под скандирания само Левски на Muay Thai Grand Prix Bulgaria

Под звучните викания "само Левски " и пред погледа на над 1000 фенове в софийската зала "Универсиада " Даниел Илиев от клуб "Savage 13 " завоюва дълго чаканата борба с Юсуф Саиди от френския клуб "JM Boxing " на първата галавечер на Muay Thai Grand Prix Bulgaria.

Илиев още веднъж имаше огромна поддръжка от приятелите си от фенклуб "София - Запад " и това му оказа помощ да преодолее евентуално най-голямото предизвикателство в кариерата в лицето на един от най-опитните френски бойци с над 40 мача и единствено (вече 6) от тях загуби. Юфус Саиди е нееднократен първенец на Франция по кикбокс и муай тай, международен първенец за дилетанти по муай тай, международен първенец по К1, нееднократен участник в огромни шампионати по кикбокс и муай тай.

Даниел обаче заслужи европейската купа на KGP, откакто стартира доста нападателно и с десен кик в кръста едвам не повали съперника си, който се избави с въжетата. Българинът контролираше първия рунд, а съперникът му бе въздържан и се задоволяваше да държи отдалеченост, откакто бе респектиран с мъчителния кик. В началото на втората част Илиев пласира отлични две десни крошета, които отвориха аркада на лицето на Саиди. Реферът на кръга даде нужния таймаут за третирането й, а по-късно французинът се понесе в офанзива, тъй като усещаше, че се нуждае от нокаут, защото кървенето може да усложни "живота му " на кръга.

За негово страдание последва нова пауза и защото кървенето не беше спряно, реферът на кръга реши, че би трябвало да приключи борбата и да присъди успеха на Илиев. Шампионът даже се извини на почитателите в залата, че е спечелил по този метод, а не по-зрелищно, като благодари на съперника си за показания темперамент.

Мuay Тhai Grand Prix се състои от две посоки - Muay Тhai Grand Prix (MTGP), което развива спорта муай тай и Кickboxing Grand Prix (KGP), което надлежно развива спорта К1 кикбокс. Мuay Thai Grand Prix се провежда от "Муай тай Гран при България ", франчайз на MTGP за страната. Планира се да се организират 3 събития на година в България - две по-мащабни - едното в София, другото в различен огромен град и третото - по-малко по мащаб, единствено Тhe road to MTGP, в по-малък град.

С това се цели да се разпространяват спортовете кикбокс и муай тай и да се създадат по-масови и по-достъпни за хората. Също по този начин концепцията е да се "извадят " тези два все по-популярни по света спорта от стандарта на експанзията, "уличните боеве " и директната корелация сред престъпността, деянията на неприятно държание и бойните спортове.
Мuay thai grand prix е най-голямата верига за кикбокс и муай тай във Англия. Създадена е през 2015 година от Philip Tieu и Kieran Keddle, които преди този момент имат проведени над 30 сходни мероприятия. Мuay thai grand prix към този момент има 20 надпревари в Англия (Лондон, Бирмингам), Франция, Швейцария, Ирландия, Гърция, а от идната година в Канада и Австралия.

Поканени са да провеждат извънредно бойно събитие на надпреварата Гран при на Абу Даби във Формула 1 на 24.11.2018. През 2017-а вършат муай тай събитие пред 30000 индивида в Багдад, а за 2019-а са поканени да създадат такива и на Канарските острови и остров Реюниън. МTGP се отличава с високо качество на боевете, красиво образно оформление и мощен маркетинг. Амбицията на промоцията е да стане водещата международна организация за муай тай и кикбокс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР