Под знаме от кампанията на Доналд Тръмп през 2020 година,

...
Под знаме от кампанията на Доналд Тръмп през 2020 година,
Коментари Харесай

В САЩ: Хората се страхуват. И се въоръжават

Под знаме от акцията на Доналд Тръмп през 2020 година, Лиу слага листовки за придобиване на лиценз за носене на оръжие отвън дома. Те са на мандарин и на британски.

Престъпленията от ненавист в Съединени американски щати нарастват

Лиу споделя, че половината от клиентите му са азиатци, множеството - китайци. Много от тях са като другари - те идват постоянно тук за образование, документи или просто да си поговорят. Някои към този момент са си набавили огнестрелно оръжие - тъй като ги плаши растежът на закононарушенията от ненавист. Според Центъра за проучване на омразата и екстремизма единствено през 2020 и 2021 година те са нарастнали с 330%. Само на няколко километра от Аркадия - в градчето Монтерей Парк - по време на отбелязването на Китайската нова година при започване на 2023-а се стигна до всеобща престрелка с голям брой жертви.

Традиционно делът на американците с азиатски корени, притежаващи огнестрелни оръжия, е дребен. Но в интервала 2019-2020 година, когато стартира пандемията от Ковид-19, той набъбна с 43%. Азиатската общественост се трансформира в изкупителна жертва на пандемията, а закононарушения като грабежи набъбнаха в следствие от по-високите цени в последните месеци.

" Хората се опасяват "

Според изследване на Калифорнийския институт за социална политика от предходната година две трети от жителите на Калифорния гледат на престъпността като на сериозен проблем. " Всички си купуват повече оръжия ", изяснява Лиу. " Хората се опасяват. "

Рики Уонг споделя, че в последните години е бил жертва на нахлуване с бейзболна бухалка и две обири на автомобил. Нападението е била осъществено от други азиатци. И преди е имал оръжие, само че случилото се единствено удостоверява решението му да бъде въоръжен.

Според Уонг и Лиу, с цел да се отговори на растежа в престъпността в Калифорния, наказванията би трябвало да бъдат затегнати. Те споделят, че убийци са освобождавани от пандиза след прекомерно къс престой зад решетките.

Азиатците са новата цел на оръжейната промишленост?

И до момента в който представители на общността споделят, че притежанието на оръжия е отговор на бездействието на правораздаването и на гражданско напрежение, предизвикано от гибелта на Джордж Флойд, мнозина са на мнение, че въоръжаването не е съответен отговор на растежа в закононарушенията от ненавист. " Оръжейната промишленост и оръжейното лоби сега се насочват към малцинствените общности с маркетинг акции в отговор на продължаващия застой в пазара на оръжия за бели мъже ", се споделя в отчет, оповестен от Центъра за политики в региона на насилието.

" В резултат на възходящия им брой и потребителска мощ американците от азиатски генезис се преглеждат като неразвит пазар от оръжейните производители ", заключват те в своя отчет.

Според Лиу мотивацията на неговите клиенти не е резултат от маркетинг, а от боязън. " Навън е толкоз рисково. Много от хората, които купуват, към този момент са били жертва. "

 

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР