Под знака на 70-годишния юбилей на ГХГ Борис Георгиев -

...
Под знака на 70-годишния юбилей на ГХГ Борис Георгиев -
Коментари Харесай

С мащабна изложба Градската художествена галерия във Варна отбелязва юбилей

Под знака на 70-годишния празник на ГХГ " Борис Георгиев " - гр. Варна, ще премине за галерията цялата 2020 година, научи Moreto.net.

Първото събитие от този празничен календар е изключително огромно – огромна галерия на варненски художници от фонда на Галерията, която ще бъде публично открита на 21 януари, от 18 часа, и ще остане експонирана до края на февруари.

В изложбата, ситуирана в залите на целия първия етаж, ще бъдат показани творби на 85 художници от Варна - хронологично по десетилетия - от 60-те до днешно време, както и съгласно другите течения, изразни средства и стилове на изобразителното изкуство.

При откриването на изложбата ще бъдат връчени свидетелства за дарения на художниците, които са обогатили фонда на Градската художествена изложба през последните пет години. За приятелите и гостите на Галерията струнен квартет от Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ – Варна ще сервира музикален привет.

„ Изложбата на варненски художници от фонда на Галерията ни прави съпричастни към историята и към днешните направления в изкуството, с които художниците от Варна отразяват в своите творби комплицираното и динамично време, в което живеем “ – обобщава замисъла на изложбата изкуствоведът Пламена Рачева, шеф на Галерията. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР