Под заглавие Турски поток сменя маршрута си, турският вестник Хабертюрк

...
Под заглавие Турски поток сменя маршрута си, турският вестник Хабертюрк
Коментари Харесай

В.Хабертюрк: Турски поток сменя маршрута си към България

Под заглавие " Турски поток сменя маршрута си ", турският вестник " Хабертюрк " оповестява, че газопроводът ще смени маршрута си и ще влиза от Турция в България, а не в Гърция. Според създателя на публикацията Олджай Айдилек , смяната е била разисквана в турското министерство на енергетиката. 
От Турция съветският газ ще влиза в България, а не в Гърция, и ще продължава за Румъния, Унгария и Австрия през територията на нашата страна. Според изданието за тези проекти България е била известена на най-високо равнище и към този момент е почнала подготовка.

В материала се отбелязва още, че потенциалът на тръбопровода е 31,5 милиарда куб. м. газ, от които до Европа ще могат да бъдат доставяни съвсем 16 милиарда куб. м. синьо гориво. „ Хабертюрк “ добавя, че морският сектор се строи с бързи темпове и за две от плануваните тръби към този момент са положени общо съвсем 600 км. от подводния сектор. Вестникът цитира желанието на Москва да заобиколи Украйна поради годишните газови рецесии сред двете страни.

Потърсени за коментар, от Министерството на енергетиката не потвърдиха, само че и не отхвърлиха информацията на турския вестник, само че обявиха, че министерството работи по всички планове, които биха довели до диверсификация на трасетата на доставка на природен газ в унисон с европейските условия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР