Под заглавие Меркел с трудна мисия германският вестник Тагесшпигел коментира

...
Под заглавие Меркел с трудна мисия германският вестник Тагесшпигел коментира
Коментари Харесай

Ангела Меркел с трудна мисия в Атина

Под заглавие " Меркел с сложна задача " немският вестник " Тагесшпигел " разяснява идното посещаване на немския канцлер Ангела Меркел в Гърция в четвъртък и петък, оповестява организация АНА-МПА.

" Въпреки че Берлин не го е удостоверил, гръцките медии оповестяват, че въпросът за името (на Република Македония - б.ред.) ще бъде разискван по време на диалозите на Ангела Меркел с гръцки политици. Германското държавно управление приветства съглашението и се надява да бъде позволен един спор, който към този момент продължава десетилетия ", написа немският вестник.

В обявата се споделя още, че от своя страна " гръцкото държавно управление се надява, че визитата на Меркел, както и поддръжката на съглашението от Германия, ще слагат (опозиционната) Нова народна власт в мъчно състояние. Нека не забравяме, че Нова народна власт и сестринските й консервативни партии, Християндемократическия и Християнсоциалния съюз в Германия, са членове на Европейската национална партия ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Междувременно основната опозиционна партия (в Гърция) Нова народна власт и (лявоцентристкото) Движение за смяна отхвърлят Преспанското съглашение. В същото време участващата в държавното управление партия Независими гърци заплашва, че ще се отдръпна от кабинета при положение, че Народното събрание ратифицира съглашението. Независими гърци прецизират обаче, че няма да поддържат избор на съмнение против държавното управление, какъвто е най-вероятно да бъде импортиран от Нова народна власт ", написа немският вестник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР