Под влияние на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, през нощта

...
Под влияние на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, през нощта
Коментари Харесай

Не забравяйте чадъра си и в сряда, силен дъжд и гръмотевици в страната

Под въздействие на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, през нощта и на следващия ден преваляванията ще продължат и ще са на доста места. Интензивни и обилни по количество ще са явленията през нощта основно в Централна България, а денем - тук-там в югоизточната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне, само че ще има и краткотрайни усилвания с развиването на купесто-дъждовната облачност. Температурите ще бъдат по-ниски от нормалните - оптималните ще са най-вече сред 20° и 25°.
 
Оранжев код за обилни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, е разгласен в 11 области на страната. Предупреждението е в действие за областите: Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян. Синоптиците предвиждат в тези региони сумарните количества на преваляванията да са сред 45 и 65 л/кв.м. През деня в сряда, след краткотрайно прекъсване на преваляванията, към и след обяд още веднъж ще има краткотрайни валежи.

 кодове време Национален институт по метеорология и хидрология п
В останалата част от страната е разгласен жълт код за мощни дъждове. Предупреждението е за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Русе, Търговище, Разград и Силистра. А в Благоевград, Пазарджик, Добрич, Варна и Шумен се чакат обилни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии след обяд и през нощта против четвъртък. Синоптиците предвиждат местни извалявания сред 25 и 40 л/кв.м.

 дъжд ThinkStock/Getty Images-->
Привечер и през нощта против четвъртък преваляванията в доста региони се чака краткотрайно да отслабна т, тук-там и ще спрат.
 
Над планините облачността ще остане забележителна. Валежите и гръмотевичните стихии ще продължат, тук-там явленията ще са интензивни. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 9°.

 дъжд ThinkStock/Getty Images
По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и ще има превалявания и гръмотевици. Значителни ще са количествата основно през идната нощ. През деня преваляванията за малко ще отслабнат и спрат, ще има и краткотрайни понижения на облачността. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР