Под влияние на преминаващ южно от България средиземноморски циклон, днес

...
Под влияние на преминаващ южно от България средиземноморски циклон, днес
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 30 септември

Под въздействие на преминаващ южно от България средиземноморски циклон, през днешния ден ще доминира облачно време. В югоизточната половина от страната ще има превалявания от дъжд, обилни в централните и източните елементи на Южна България. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, а оптималните ще са от 16° - 18° тук-там в Северна България и до 10° - 12° в южните региони от страната. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви дежурният синоптик Мартин Славчев, представен от организация " Фокус ".
По Черноморието ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, обилни - по южното крайбрежие. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Температурата на морската вода е 21 - 23°.
В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, дъждовно и прохладно. Значителни ще са преваляванията в Родопите, Странджа и Сакар. Ще духа мощен и плевел вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра – към 5°.
През нощта против понеделник и в понеделник на доста места в Централна и Източна България ще вали дъжд, а в крайните източни региони преваляванията ще са обилни. В Западна България преваляванията ще са на малко места и най-вече слаби. Ще духа слаб до сдържан източен вятър, в Източна България - краткотрайно мощен, от изток-североизток. Температурите ще са с дребен дневен ход, изключително в местата с повече превалявания. През идващите дни вероятността за превалявания сензитивно понижава. Облачността ще е раздрана. Вятърът ще отслабне, в обособени региони краткотрайно и ще стихва. Дневните температури бързо ще се покачат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР