Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова

...
Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова
Коментари Харесай

Марияна Николова ще ръководи Консултативен съвет по туризъм

Под управлението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ще бъде основан Консултативен съвет по туризъм. Неговата цел е да създаде проект за деяние за зимния сезон и стъпки за сполучлив идващ летен сезон. Това излиза наяве по време на съвещание на Националния съвет по туризъм.

"Искам да начертаем дружно дребните и работещи стъпки – за година, по-късно за още една и по отношение на постигнатото, да намираме постоянните основи, които да градим, с цел да вървим напред ", уточни министърът.

"Не би трябвало да имаме илюзии, че след две или три години туристическият бранш ще наподобява по метода, по който го познавахме. Много показа и привички ще бъдат изменени и единствено гъвкавите и адаптивните ще съумеят. Колкото повече сме единни и се поддържаме, толкоз повече дружно ще съумяваме “, акцентира пред представителите на другите браншови съюзи и асоциации вицепремиерът.

По думите на Николова от няколко години насам се следи устойчивата наклонност за туризъм, който почита традициите, пази екосистемите и се опълчва на бетонирането на бреговите линии.

Ресорният министър означи още, че актуалната рецесия катализира тези трендове и от ден на ден стартира ориентировка от всеобщия туризъм към нишовия, като България има доста какво да предложи – планински, велотуризъм, СПА, винен, исторически, набожен, селски, фестивален, атракционен, зелен туризъм.

"Можем да чакаме, че и морската отмора ще бъде друга - ще се търси комбиниране на разнообразни форми на деен отдих със здравословни СПА процедури, както и по-динамичен вид на лятна почивка - море и опознаване на локалните обичаи или културно-историческото благосъстояние на страната ни ", заключи вицепремиерът.

Според нея рецесията е опция и би трябвало да се възползваме по най-хубавия метод от нея.

Николова предвижда, че и през идната година туристите в международен мащаб ще заобикалят огромната централизация на хора на едно място или прекомерната физическа непосредственост.

Тя напомни, че държавното управление към този момент е подхванало редица ограничения, с цел да подкрепи на сектора и да понижи икономическите последствия за бранша.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР