Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова

...
Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова
Коментари Харесай

Създават Консултативен съвет по туризъм

 Под управлението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ще бъде основан Консултативен съвет по туризъм. Неговата цел е да създаде проект за деяние за зимния сезон и стъпки за сполучлив идващ летен сезон. " Искам да начертаем дружно дребните и работещи такива – за година, по-късно за още една и по отношение на постигнатото, да намираме постоянните основи, които да градим, с цел да вървим напред “, разяснява министърът. Това излиза наяве по време на съвещание на Националния съвет по туризъм.

" Не би трябвало да имаме илюзии, че след две или три години туристическият бранш ще наподобява по метода, по който го познавахме. Много показа и привички ще бъдат изменени и единствено гъвкавите и адаптивните ще съумеят. Колкото повече сме единни и се поддържаме, толкоз повече дружно ще съумяваме “, акцентира пред представителите на другите браншови съюзи и асоциации вицепремиерът. По думите й от няколко години насам се следи устойчивата наклонност за туризъм, който почита традициите, пази екосистемите и се опълчва на бетонирането на бреговите линии.

Министър Николова уточни, че актуалната рецесия катализира тези трендове и от ден на ден стартира ориентировка от всеобщия туризъм към нишовия, като България има доста какво да предложи като туризъм – планински, велотуризъм, СПА, винен, исторически, набожен, селски, фестивален, атракционен, зелен и прочие

Можем да чакаме, че и морската отмора ще бъде друга: ще се търси комбиниране на разнообразни форми на деен отдих със здравословни СПА процедури, както и по-динамичен вид на лятна почивка - море и опознаване на местните  обичаи или културно-историческото благосъстояние на страната ни, разяснява вицепремиерът. По думите й рецесията е опция. Аз предлагам да се възползваме по най-хубавия метод от нея, сподели още тя.

От здравословна позиция с изключение на тази евентуално и през идната година туристите в международен мащаб ще заобикалят огромната централизация на хора на едно място или прекомерната физическа непосредственост, съобщи министърът. Според нея пандемията предопредели времето, в което понятието " обичаен “ туризъм би трябвало да бъде изпълнено с ново наличие. Предизвикателството е голямо и с общи старания би трябвало да се оправим по най-бързия и сполучлив метод с него. Тя напомни, че държавното управление към този момент предприе редица ограничения, с цел да подкрепи на сектора и да понижи икономическите последствия за бранш туризъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР