Под ръководството на Специализираната прокуратура бяха извършени процесуално-следствени действия на

...
Под ръководството на Специализираната прокуратура бяха извършени процесуално-следствени действия на
Коментари Харесай

България и Израел със съвместно разследване срещу група за измами

Под управлението на Специализираната прокуратура бяха осъществени процесуално-следствени дейности на територията на София в осъществяване на Молба за правна помощ, издадена от Служба на държавния прокурор – Йерусалим в Израел.
Разследването в Израел се води против проведена незаконна група за капиталови измами, компютърни закононарушения и изпиране на пари.
Събраните по досъдебното произвеждане доказателства сочат, че участници в незаконното съдружие привличали хора от разнообразни континенти да влагат в просперираща онлайн капиталова платформа, парите обаче били превеждани от тях по сметки на финансови мулета на групата.
В хода на дейностите по следствието са осъществени претърсвания и изземвания на територията на Студентски град. Иззети са документи, компютри, флаш памети, телефони и други материални доказателства, относими към незаконната активност на групата.
Разпитани са 7 лица, две от които непознати жители, непрекъснато пребиваващи на наша територия.
В осъществяване на Европейска заповед за следствие, издадена от Главна прокуратура в Бамберг и Централната работа за компютърни закононарушения на Бавария, Специализираната прокуратура извърши дейности по следствие на проведена незаконна група със същия предмет на незаконна активност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР