Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по

...
Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по
Коментари Харесай

Украинец опита да вкара у нас голямо количество таблетки с псевдоефедрин

Под управлението на Софийска окръжна прокуратура се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 3 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от Апелативна прокуратура-София.

На 06.07.2020 година, на Митнически пункт "Калотина ", на трасе „ Входящи товарни автомобил “, от Сърбия в България дошъл товарен рейс „ Мерцедес “, ръководен от украинския жител – С.Ш. Превозното средство било селектирано за рентгенов надзор и щателна митническа инспекция, в хода на която чиновниците открили, че на разнообразни места в микробуса са укрити 23 пакета, съдържащи голям брой таблетки с интензивно вещество псевдоефедрин.



В обособен чувал е имало огромно количество блистери, съдържащи по 10 таблетки със същото вещество. Въпросният съставен елемент – псевдоефедрин, е прекурсор за произвеждане на метамфетамин.

Водачът е бил арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи и притеглен в качеството на обвинен за осъщественото от него закононарушение.

Арестуваха румънец на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " с кокаин

Предстои наблюдаващият прокурор да му предяви материалите по делото, както и да постанови задържането му за период до 72 часа.



Софийска окръжна прокуратура е изготвила и искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на чужденеца, което следва да бъде прегледано от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР