Под ръководството на Софийска градска прокуратура продължава работата по образуваното

...
Под ръководството на Софийска градска прокуратура продължава работата по образуваното
Коментари Харесай

Втори задържан за кокаина в Студентски град

Под управлението на Софийска градска прокуратура продължава работата по формираното досъдебно произвеждане за държане на наркотични субстанции в огромни размери за разпространяване в ж.к. „ Студентски град “, оповестиха от прокуратурата.

Първоначално в качеството на обвинен по делото е бил притеглен Н.П., който към сегашния миг е с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане по стража “.

След осъществени голям брой дейности по следствието – претърсвания и изземвания, назначени осем ДНК - експертизи, три дактилоскопни експертизи, трасологични и графическа експертиза се е открила съпричастността на лицето М.Н. към действието.

Същият е притеглен като обвинен за държане на наркотични субстанции в огромни размери за разпространяване - 327 кг кокаин, открити в апартамент на ул. „ Проф. Атанас Иширков “ в ж.к. „ Студентски град “, осъществено в съучастничество с Н. П.

Понастоящем М. Н. е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Предстои наблюдаващият делото прокурор в СГП да внесе в съда искане за налагане на най – тежката мярка за неотклонение по повод и на него - задържане под стража.

Разследването продължава под управлението на Софийска градска прокуратура.

Над 300 кг кокаин откриха в Студентски град в София в края на месец май. Кокаинът с висока непорочност бил съхраняван в трикрилен дрешник в спалнята на арестувания и в скрин в кухнята – 248 пакета в дрешника и още 79 сходни пакета в скрина.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев дефинира жилището като хранилище. Той съобщи, че кокаинът не е предопределен за българския пазар, а за Западна Европа и за Азия.

С оглед на наближаващия летен сезон, единствено към 30-40 кг са били предопределени за разпространяване в България, уточни комисар Хаджиев.

Според шефа на Столична дирекция на вътрешните работи общата стойност на конфискувания кокаин е към 10 млн. евро, цената на улицата може да доближи над 80 млн. лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР