Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се води разследване
Коментари Харесай

Прокуратурата привлече към наказателна отговорност мъжа, превозвал бежанци край Враца

Под управлението на Районна прокуратура – Враца се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателен кодекс и по член 345, ал.1 от Наказателен кодекс.
Към сегашния миг е осъществен оглед на местопрестъпление, обиск и са разпитани голям брой очевидци.
В резултат на събраните доказателства Д. Й. от гр. Лом е притеглен към наказателна отговорност за това, че 08.10.2021г. в гр.Враца, на основен път Е79, на околовръстен път след язовир „ Дъбника “, за да набави за себе си имотна полза посредством потреблението на МПС е подкрепил повече от едно лице- 20 непознати жители от Сирия и Ирак, да преминат в страната, в нарушаване на закона, като едно от лицата е ненавършило 16 години.
Управляваното от Д.Й. моторно транспортно средство е било с сложени регистрационни табели, издадени за друго моторно транспортно средство.
Извършените от него действия са квалифицирани по чл.281, ал.2, т.1, т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателен кодекс и по член 345, ал.1 от Наказателен кодекс.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор, 21 годишният мъж е арестуван за период до 72 часа.
Предстои Районна прокуратура – Враца да внесе в съда искане за установяване на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР