Под ръководството на Районна прокуратура – Оряхово се води досъдебно

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Оряхово се води досъдебно
Коментари Харесай

Непълнолетен хлапак е задържан за 72 часа, обрал възрастен инвалид във врачанското село Крушовица

Под управлението на Районна прокуратура – Оряхово се води досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс.
На 10 март 2020 година, посредством телефон за незабавни случаи 112, е постъпила информация за обир на възрастен мъж, станал по-рано същия ден. Пострадалият осемдесет и осем годишният Ц.Т., е съобщил, че към 18 часа в дома му в село Крушовица, област Враца, бил атакуван от познато за него лице и са му били отнети 40 лв.. На пенсионера, който е с 95% неработоспособност и е мъчно преносим, били нанесени удари с юмруци в лицето.
Местопроизшествието неотложно е било посетено от екип на районното ръководство в Оряхово. Извършителят на незаконното действие в началото се е укрил, само че вследствие на извършените оперативно-издирвателни мероприятия на идващия ден е бил открит и арестуван. Същият е малолетен.
Понастоящем с разпореждане на наблюдаващия прокурор младежът е арестуван за период до 72 часа. Предстои Районна прокуратура – Оряхово да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение по отношение на седемнадесетгодишния обвинен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР