Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване
Коментари Харесай

Разкриха оранжерия за марихуана в местност край Кюстендил

Под управлението на Районна прокуратура - Кюстендил се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 354в, ал.1 от Наказателен кодекс и по член 234, алинея 4, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

На 04.07.2020 година, в ГПУ Гюешево при Регионална дирекция Гранична полиция гр. Кюстендил, е постъпила оперативна информация за развъждане на растения от рода на конопа (марихуана) в парцел в местността „ Вуково “. По случая е бил известен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил.

Незабавно са били осъществени неотложни дейности по следствие, при които са били конфискувани материални доказателства. Имотът се намира в гориста околност и е мъчно наличен. На към километър разстояние преди парцела, на пътя е бил открит лек автомобил „ Ланд Роувър “, употребен от четиридесет и девет годишния мъж от гр.Кюстендил – С.И. По информация на полицейските органи, парцелът е благосъстоятелност на същото лице. В наличието на майка му, в къщата е било осъществено претършуване и изземване. Зад нея е бил открит построен парник, в който са били открити и конфискувани 170 растения коноп (марихуана) с друга височина.

Оранжерия за канабис откриха при полицейска интервенция в село Зеленик

Освен това в него е имало построена система за капково напояване на растенията, както и специфични торове. В непосредственост до къщата е бил открит и апарат, представляващ котел за варене на спиртни питиета. В парцела е била построена система за видеонаблюдение. В същия парцел са били открити обработени три ниви със засети и отглеждани общо 92 растения коноп (марихуана), както и 5 кофички с разсад от същото растение. За всичките ниви е имало построена система за капково напояване.

В хода на следствието са били взети представителни проби от растенията – общо 2.955 кг. Останалото количество коноп с тегло към 60 кг, е било изкоренено и унищожено, посредством изгаряне от комисия, назначена със заповед на шефа на ОДМВР гр. Кюстендил. Извършен е бил полеви наркотест, при който пробите от растенията са реагирали на високорисково наркотично вещество коноп (марихуана). Извършени са били претърсвания в жилище и в магазин в гр. Кюстендил, населявани и стопанисвани от С.И.

Към сегашния миг за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са арестувани три лица. Предстои прокуратурата да внесе в съда претенции за установяване на ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на двама от тях. Очакват се разпити на очевидци, назначение на експертизи и други дейности по следствието.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районна прокуратура – Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР